Youtubeye kolayca girin (DNS ve VPN kullanmayın)

usb4
08-04-2014, 20:24   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

Kullanacağımız yazılım BlueLife hosts ediöt (Portable freewaredir) ve Türkçe dil desteği mevcuttur

1. bir ile gösterilen yere yasaklı site adresini yazın
2. iki ile gösterilen butona tıklayıp alan adını çözümletin
3. üç ile gösterilen yere tıklayıp çözümlenen ip yi hosts dosyanıza kaydedin hepsi bukadar

Bu yöntemin iyi tarafları :
- sadece birkaç site yasağı bu yöntemle aşılırsa hassas bilgilerinizin çalınma riski azalır (VPN ve DNS lerden daha emniyetlidir)
- Genel olarak internetin Yavaşlık sorunu olmayacaktır (VPN ler genelde oldukça yavaştır , Dns lerde de bazen sıkıntılar olabilmekte yada yasaklı olabilmektedirler ve tüm trafik bunlar üzerinden sağlanmaktadır)
- istediğiniz zaman bir tıkla default ayaralara dönebilir yada otomatik olarak yedeklenen hosts dosyanızı tekrar kullanabilirsiniz. yazının devamı ve ayrıntılar için aşağıdaki linke tıklayınız

http://www.sordum.net/17940/host ... asmanin-kolay-yolu/

Bl Hosts editör download linki

Son Düzenleme: usb4 ~ 09 Nisan 2014 13:25
feanorking
08-04-2014, 21:20   |  #2  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Dostum zaten 6 7 senedir dns olmadan pc kullanmıyoruz illa youtube değil bunun xnxx ve xvideos'u var bir ton site yasaklı ülkede bittürk bile yasaklı düşün ne güzel yıllardır kullandığımız open dns kapantı bu salak youtube yüzünden, şimdilerde yandex dns en temizi en hızlısı çünkü pek bilinmiyor.
öyle her site için uğraşacaksak zaten zen mate kurarız youtube girerken bir tuş kullanırız değilmi mesele direk girmek.

0nurKavak
08-04-2014, 21:53   |  #3  
0nurKavak avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
164 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2013

Youtube yüzünden open dns kapandı.


Şaka mısın?

Son Düzenleme: 0nurKavak ~ 08 Nisan 2014 22:22
Manata
17-04-2014, 10:04   |  #4  
Manata avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
52 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014
Alıntı: gcb1903  
Dostum zaten 6 7 senedir dns olmadan pc kullanmıyoruz illa youtube değil bunun xnxx ve xvideos'u var bir ton site yasaklı ülkede bittürk bile yasaklı düşün ne güzel yıllardır kullandığımız open dns kapantı bu salak youtube yüzünden, şimdilerde yandex dns en temizi en hızlısı çünkü pek bilinmiyor.
öyle her site için uğraşacaksak zaten zen mate kurarız youtube girerken bir tuş kullanırız değilmi mesele direk girmek.
 

Aynen şimdi her websitesi için bununla mı uğraşacaksın? Kaldı ki artık mesele sadece yasaklı sitelere girmek değil farkındaysan. İnsanlar internette phorm denen aktiviteyle fişleniyor. Geçen yıl kaç kişi internette yazdıkları yüzünden tutuklandı hatırlatıyım. Devlet çalışanları bir ahmet kaya videosu paylaştılar diye memurluklarından oldular, bir muhalif haber paylaştılar diye iş yerlerinden sürüldüler. Üzgünüm ama kafanızı kuma gömmek istiyorsanız, buyrun devam edin. Böyle geçici çözünlerin bir sonu yok. 

Yıllardır websiteler üzerine çalışan biri olarak benim internet kullanıcılarına önerim kesinlikle artık VPN'e geçiş yapmaları. Bu arada VPN'lerle ilgili birçok yanılgı var bunları düzelteyim.

Aa VPN indireyim o zaman hımmm google "bedava vpn indir hemen indir"

-Yanlış. Çünkü VPN servisi dediğimiz şey maliyetlidir. Şimdi sen burdan bir websitesine girmek istediğinde önce bilgi internet sağlayıcılarına (ISP - TürkTelekom mesela) gider. Sonra ordan internete çıkarsın. Dolayısıyla tüm akışın bunların elinden geçiyor. VPN yüklediğinde ise bu istek önce VPN sunucularına gider. Yani VPN'lerin yaptığı da bir nevi bir internet sağlayıcılığı. Bu yüzden maliyeti olan bir servistir VPN. Kimse amme hizmeti olsun diye bunu insanlara bedava vermez, gerçekçi olalım. Bedavaysa bu adamların sunucu giderlerini karşılaması için mutlaka bir şey satıyordur diye sorgulayın hep. Tüm internet akışınızı, girdiğiniz siteleri, baktığınız eski sevgili profillerini, okul bilgilerinizi, "kanser miyim" diye yaptığınız google aramalarını 3. kişilerin eline veriyorsunuz, bu kişileri iyi seçin.

Şimdi bu noktada ücretli-ücretsiz ayrımı yapmak istiyorum. Hotspot shield gibi ücretsiz olup size reklam gösteren VPNler var öncelikle. Ben bunları çok denedim, 5-6 tane VPN kurup silmişimdir son bir yılda. Bu vpnlerin bilgisayarınıza gönderdiği malware (reklam) yazılımları internetinizi yavaşlatıyor. Ayrıca internette dolaşırken bir anda açılan saçma sapan bir porno site reklamı istemiyorum. 15 tane tab açıkken bir anda müzik çalmaya başlıyor, hangisinde diye bakarken bulamıyorsun, bir bakıyorsun ki reklam penceresi açılmış bilmemne online oyununun dubstep müzikli bir reklamı. Gerçekten sinir bozucu. 2000lerin başında hep olurdu böyle şeyler, alışkındık ama artık katlanılmaz geliyor. Ben düzgün çalışan bir internetim olsun isterim şahsen, sizi bilemem tabi. Ayrıca parasını her ay çatır çatır ödediğim bir internet hızım var. Hepimizin var, neden bunun altındaki bir hıza razı olayım ki?

Bir diğer kategori de ücretsiz olup reklam da satmayan cyberghost gibi vpnler. Bunların kısıtlı bir veri indirme limiti olur (500mb gibi) ve internet hızınızda yüksek bir düşüşe sebep olurlar. Tabi bu en önemsiz detaydı, en önemli ve en korkunç kısmı ise, manyak gibi saldırdığımız bu bedava vpnlerin aslında kişisel bilgileri loglayıp reklamcılara sattığı gerçeği. E hani anonim olcaktık? Hani karşıydık böyle şeylere?

Gelelim ücretli vpnlere. Bunların fiyatı ucuz olanlar genellikle kötü ve yavaş servislerdir. 30$ yıllık ücretin altında olanlara pek itibar etmeyin derim, araştırın, en iyisini bulana kadar insanlara sorun. Ha,gidin de 150$lık vpnleri kullanın demiyorum, en azından fiyat/kalite oranı yüksek bir şey alın.

Tavisye var mı hiç derseniz, ben pureVPN'i öneririm. Avrupada yıllardır bu işi yapan bir şirket zaten, türkiyeye bir sunucu açtılar, çok güzel oldu. Ayda 5$lık bir fiyatları var, ilk 3 gün kullanım ücretsiz. Neden seçtiğim konusuna gelince:

1.Bedava vpnlerde oyun oynamak imkansız, ping sayın birden bire artıyor. Kapamak zorunda kalıyorsun. Oyuna gir, vpni kapa, çıkınca tekrar aç, şahane gerçekten tüm gün bunla oynayalım zaten başka işimiz yok. PureVPN'de kullanım amacını seçip ona göre ayarlayabiliyorsun. Mesela aga ben facebook twitter youtube'a gircem diyorsun, tarayıcın dışında vpn'i aktif etmiyor. 

2.Denediğim diğer bedava vpnlerde istisnasız torrente bağlanırken sorun yaşadım. İstisnasız diyorum, hayatı internet olan ve bunu profesyonel olarak yapan biriyim, ister inan ister inanma kardeşim ama durum bu. Aç kendin dene. Pure VPN'de ise torrentin kullanılabildiği sunucular var, ordan bağlanıyorsun (hollanda gibi), indiriyorsun ne indireceksen.

3.Hız kaybı yaşamadım purevpn'le. VPN açıkken dizi izleyen, arada sıkılınca youtube'a girip müzik dinleyen biriyim. VPN açıkken dizi izleyemiyordum, o derece bir hız kaybı oluyordu. Neyse ki purevpnle bu sorunum da ortadan kalktı.

4.Gizlilik politikaları. PureVPN'in olayı zaten kişisel bilgilerinizi loglamaması yani toplayıp arşivlememesi, başkalarına satmaması.

Abi VPNler banka şifrelerini çalıyormuş yükleme yükleme

Online bankacılık, paypal, alışveriş sitelerindeki ödemeler gibi konularda gönderdiğiniz bilgi (yani kart bilgileriniz) kriptoludur, yani şifrelidir. VPN şirketleri bu trafiği inceleseler de kriptolu bilgiyi çözemeyecekleri için sıkıntı olmaz. Yani hem vpn kullanıp hem bankacılık işlemlerini yapmak güvenlidir, hatta bazı vpn şirketleri ekstradan bir koruma sunuyorlar. Bu yüzden tekrar ediyorum, hangi vpni kullanacağınızı iyi seçin.