Yüksek Tasarruf İçin Kombi Nasıl Kullanılmalı?

artista
09-01-2018, 10:53   |  #1  
artista avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Ülkeler alternatif enerji kaynakları arayışını sürdürürken, firmalarda enerji tasarrufunu ön plana çıkartmak ve enerji sarfiyatından kaçınmak için farklı projeler ve kampanyalar düzenlemektedir.

Hal böyleyken kombi kullanıcıları da yüksek tasarruf için yapması gerekenleri araştırma arayışına girmektedir.

Enerji tüketimini en aza indirmek (az yakıt ve az su tüketimi) için kombide ve ısıtılacak olan ortamında yalıtımında yapılması gerekenleri gelin birlikte inceleyelim.

Kombi için yapılması gerekenler;


  • İlk olarak kombi bakımlarının ihmal edilmemesi gerekir.Kombi bakımı nasıl olmalı? Kombi parçalarının kombinin dış çerçevisinden sökülüp her parça ayrılarak içerisindeki iç yatak setlerinin değişmesi ve temizlenmesi gerekir.
  • Her parçanın kendine has kirliliği bulunmaktadır. Kombi kazanının içerisinde ısıtılan su zaman geçtikçe suyun içerisindeki fazla kireçin bulunması ile zamanla bu kireç kazan içerisinde birikerek su yerine kazandaki kireç ısıtılır. Bu kireç eğer arındırılmazsa cihaz su ve gaz tüketimini fazla yapacaktır ve ısıtma istenilen ayarda olmayacaktır.
  • Kombi fan motorunun toz, kir ve pisliklerden arındırılması gerekir.
  • Kombinin içerisinde bulunan sıcak su ntc ve kalorifer ntc sensörlerinin yenisi takılmalıdır. Hassas su sıcaklığının kombinin hissetmesi sağlanmalıdır.
  • Kombinin parçalar ve borular arasındaki bağlantıda kullanılan orink contalarının yenisi ile değiştirilmesi gerekir ve su damlatma riski azaltılarak diğer parçaların yanması engellenmelidir.
  • 3 yollu vana grubunun kuvvetli asitler ile temizlenerek sıcak su ve petek su geçişlerinin düzenli bir şekilde geçişi sağlanmalıdır.
  • Tüm parçaları temizlenen kombinin toparlanması ve toplarlanan kombinin 3 gün boyunca test edilerek güvenli bir şekilde kombi kullanıcısına teslim edilerek çalışır halde kombinin eski yerine takılması ile kombinin bakımı tamamlanmış olur.

Bakımı tamamlanan kombi ilk günkü gibi istenilen, olması gereken sıcak su ve petek sıcaklığı kapasitesi sağlanır.

Ayrıca ev içerisindeki cephelerin sıcak havanın dışarı çıkması engellenmelidir. 

Kombiyi kullanırken oda termostatı ile kullanmak gerekir.

Tüm bunlar yapıldıktan sonra kombinin sürekli olarak çalışması azaltılır. Isınan ortamın soğuması engellenir. Çevreye olan zarar en aza indirilerek. Bizden sonra gelecek nesil için uygun ortamın korunması sağlanır.