Zamanda yolculuk hüsranı!

CHIP Online
27-07-2011, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yıllardır Geleceğe Dönüş filmlerini seyredip zamanda yolculuğu hayal ettik. Ama şimdi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/zamanda-yolculuk-husrani_28249.html

Resimlerle: Bir zamanlar 'imkansız' denilen 8 teknoloji!

Bir fotonun bile Einstein'ın herhangi bir maddenin ışık hızından hızlı olamayacağı teorisine uymak zorunda olduğunu kanıtlayan Hong Kong fizikçileri, zaman yolculuğu fikrini tamamen alaşağı etti.

Du Shengwang tarafından yönetilen Hong Kong Üniversitesi Bilim ve Teknoloji araştırma ekibinin yaptığı açıklamaya göre; bir foton, ya da bir ışık birimi bile "Kainatın trafiğine uymak zorunda."  Üniversitenin internet sayfasında yapılan bu açıklamada; "Einstein'ın teorisine göre ışık hızı kainatın trafik kuralıdır, daha basit bir dille, hiçbir şey ışıktan daha hızlı olamaz. Profesör Du'nun çalışmaları da foton'un temel miktarının dahi, elektro manyetik dalgalar gibi bu kurala uyduğunu göstermektedir." gibi bilgiler yer aldı.

Böylelikle henüz daha 10 yıl önce bilim adamlarının bazı özel ortamlarda, ışık hızından daha hızlı yayılıma sahip optik dalga yayılımları keşfetmeleriyle ortaya çıkan zamanda yolculuk fikri, eğer Shengwang ve ekibinin çalışmaları doğruysa, hikaye olmaktan öteye geçemeyecek.

Tüm konu: Zamanda yolculuk hüsranı!

Resimlerle: Bir zamanlar 'imkansız' denilen 8 teknoloji!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Zaman Yolculuğu gerçek mi yoksa sadece bir teori mi?

murattaner
28-07-2011, 09:19   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

şu an için hayal olabilir ama mümkün olmayan hiçbirşey yoktur. sadece gerçekleşebileceği şartların oluşması "zaman" alabilir. ışıktan daha hızlı birşey yoktur diyoruz yada ışık hızına ulaşabilecek bir madde yok diyoruz belkide çözümü yanlış yerde maddede arıyoruz belkide çözümün kendisi bizzat ışıktır!ışığı içine binilebilecek bir araç olarak kullanmayı hiç düşündünüz mü? ama nerde o teknoloji:)?