Zararlılar Facebook'un peşini bırakmıyor

CHIP Online
10-11-2008, 10:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook hesaplarını ve arkadaş listelerini hedef alan yeni zararlı terör estiriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Zara ... irakmiyor_9510.html

Facebook kullanıcılarını yanlış yönlendiren ve kullanıcıların sistemlerine zarar vermeyi hedefleyen mesajlara karşı özel önlemler aldığını açıklamasından kısa bir süre sonra ortaya çıkan bir zararlı Facebook'ta terör estirmeye başladı.

Zararlı, öncelikle kullanıcıların Facebook hesaplarına ve hesaplarının bağlantılı olduğu e-posta adreslerine bir mesaj gönderiyor. Mesajın içeriğinde YouTube sitesine giden bir bağlantı yer alıyormuş gibi görünüyor. Fakat aslında yönlendirilen site, YouTube'un görünüşüne benzer şekilde hazırlanmış bir tuzak. Siteye girdiğinizde videoyu izleyebilmek için bilgisayarınızdaki medya oynatıcı eklentisi için bir güncelleme indirmeniz gerektiği mesajı ile karşılanıyorsunuz.

Bu eklenti aslında zararlının ta kendisi... Eklentiyi indiren kullanıcıların bilgisayarında zararlı, Facebook hesaplarının tüm bilgilerine ulaşıyor, kullanıcın hesabını sildikten sonra, arkadaş listesindeki diğer tüm kişilere aynı mesajı gönderiyor.

Tüm konu: Zararlılar Facebook'un peşini bırakmıyor


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook yetkililerinin bu tip saldırıları önlemek konusunda yeterli çabayı gösterdiklerini düşünüyor musunuz?

Fattur
10-11-2008, 16:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Hayır...
Ayrıca youtube türkiyede yasaklı :D