Zekânızı test etmeye hazır mısınız?

CHIP Online
14-02-2013, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Üstün zekalıların oluşturduğu bu topluluk, yeni üyelerini tespit etmek için sınavlara başladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/zek ... -misiniz_38665.html

Sadece zeka seviyesi Türkiye'nin en üst %2'lik dilimindeki kişilerin kabul edildiği dünyanın en büyük üstün zekâlılar topluluğu Mensa, yeni üyelerini tespit etmek için sınavlara başladı.


Mensa tüzüğüne (kurallarına) göre göre 18 yaşından büyük kişilerin yapabileceğini belirten Mensa başkanı Alphan Manas, Mensa ÜYDD tarafından uygulanan Genel Yetenek Testi; İstanbul (Şişli ve Kadıköy), İzmir, Ankara, Bursa, Eskişehir ve Antalya'daki yetkili test merkezlerimizde çarşamba ve cuma günleri düzenli olarak uygulanmaya başlandığını belirtti. Afyon, Amasya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Uşak, Sivas ve Van illerinde ise 100 adaya ulaşıldığında test düzenlenecek.


Yetişkinlikler için tasarlanmış teste yalnızca 18 yaş (Şubat 1995 doğumlu) ve üstündeki adaylar katılabiliyor. Test ile kişinin zeka seviyesinin ölçülmesi amaçlandığı için Genel Yetenek Testi kültürden bağımsız bir test ve özel bir bilgi birikimi gerektirmiyor. Teste hazırlık yapmaya da gerek yok. Test sonucuna göre genel nüfusun en üst %2'lik dilimine giren tüm adaylar Mensa üyeliğine hak kazanıyor.


Test sonuçları 2 hafta içinde yetkili gözetmen psikolog tarafından değerlendirilerek yalnızca %2'lik zekâ dilimine girip girmediği adaya yazılı olarak bildiriliyor. IQ puanı veya testle ilgili diğer ayrıntılar ise açıklanmıyor.


Daha detaylı bilgiye www.mensa.org.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Tüm Konu: Zekânızı test etmeye hazır mısınız?

Kaynak: www.chip.com.tr