Zemana AntiLogger 1 yıllık {yasal lisans}kamp.

viking20
07-11-2008, 08:42   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006



ingilizce


türkçe


program download


----------
AntiLogger 1.0.2.395 (Yeni)


----------
UYUMLULUK

AntiLogger yaygın kullanılan güvenlik yazılımlarıyla uyumludur.
Zemana AntiLogger, bilgisayarınızda kullandığınız herhangi bir antivirüs yada firewall yazılımı ile birlikte çalışabilir. Zemana AntiLogger, yaygın olarak kullanılan tüm antivirüs çözümleriyle uyumlu olarak kullanılabilmektedir ve sorunsuz çalışır.
uyumluluk test listesi


-----
Ücretsiz Güvenlik Yazılımları:
Antivirüs
Avira Antivir Personal Edition Classic Free
AVG Anti-Virus Free Edition
avast! Home Edition
ClamWin Free Antivirus
Bitdefender Free Edition v10
ClamaV
Comodo AntiVirus
Dr.Web CureIt!
PC Tools AntiVirus Free
WebWasher Classic
Güvenlik Duvarı
COMODO Firewall Pro v3.0
ZoneAlarm Firewall Free version
NetVeda Safety.Net
Netchina S3 Firewall+HIPS
HIPS
System Safety Monitor Free
Arovax Shield Free
ThreatFire Free
Anti-Spyware Anti-Rootkit ve Anti-Trojan
A-Squared Free
Ad-Aware Free
Arovax Antispyware
Spybot - Search & destroy
Comodo BOClean Anti-Malware
SUPERAntiSpyware Home Free
Malwarebytes Antimalware
Norman Malware Cleaner
Trend Micro CWShredder
Spyware Terminator(ClamAV ve HIPS içerir)
Spyware Blaster window.google_render_ad();
-----------------------------------------------
AntiLogger Güvenlik Modülleri
AntiLogger birbirinden farklı amaçlar için geliştirilmiş zararlı yazılım saldırılarına karşı sezgisel koruma sağlayan birden fazla koruma modülü içermektedir. Bu modüller bilgi güvenliğinizi Sezgisel olarak koruma altına alan anti-eylem metodlarından oluşturulmuştur.

AntiLogger koruması farklı işlevleri yerine getiren 6 modülden oluşmaktadır:

Anti-SSL Logger :Sisteminizi SSL Logger'lara karşı koruyan ve ilk kez Zemana tarafından geliştirilmiş eşsiz güvenlik modülüdür.
Anti-WebCam Logger :Sisteminizi WebCam Logger'lara karşı koruyan ve ilk kez Zemana tarafından geliştirilmiş eşsiz güvenlik modülüdür.
Anti-Key Logger :Sisteminizi Keylogger'lara karşı koruyan eşsiz güvenlik modülüdür.
Anti-Screen Logger :Sisteminizi Screenlogger'lara karşı koruyan güçlü güvenlik modülüdür.
Anti-Clipboard Logger :Sisteminizi Clipboardlogger'lara karşı koruyan güçlü güvenlik modülüdür.
Sistem Savunma :Sisteminizin hassas bölgelerini zararlılara karşı koruyan güçlü güvenlik modülüdür.
---
Anti-SSL Logger Modülü
Anti-SSL Logger Modülü, diğer güvenlik yazılımlarının hiçbirinde bulunmayan yepyeni bir sezgisel koruma modülüdür. Dünyada ilk olarak Zemana tarafından geliştirilmiştir. Özellikle e-ticaret ve e-bankacılık işlemleri gibi 128-bit SSL (Secure Socket Layer) güvenli şifreleme kullanılan işlemler esnasında kişisel bilgilerinizin çalınmasını engellemek için geliştirilmiş benzersiz bir modüldür.128-bit SSL şifreleme metodu son derece güvenlidir. Günümüzde elektronik alışveriş işlemleri ve maddi değeri yüksek işlemlerin tamamında kullanılmaktadır. Ancak gelişen teknolojiye paralel olarak ortaya yeni nesil saldırı metodları çıkmıştır. Bu metodlarla bilgilerin 128-bit SSL ile şifrelenmiş güvenli bölgeye girmeden hemen önce çalınabilmesi noktasına ulaşmıştır. SSL Logger'lar, bilgileri SSL şifreleme algoritmalarına girmeden önce yakalayarak kaydetmektedir. SSL Logger'lar ile yapılan bilgi hırsızlığı; datalar, https, ftps, smtps gibi secured (güvenli) network protokolleri ile gönderilmeden önce gerçekleştiği için erişilen bilgiler bilgi hırsızı açısından son derece temiz, açık ve net olarak elde edilmektedir. Günümüzde bu tarz bir bilgi hırsızlığının henüz çok az sayıda zararlı yazılımda (2007 yılında sadece iki kez) görülmüş olması sözkonusu yeni nesil saldırı metodunun bir daha görülmeyeceğine değil, aksine gelişen teknolojilere paralel olarak yaygınlaşağına işarettir. Günümüzde kullanılan hiçbir klasik güvenlik yazılımı bu tarz yeni bir saldırıyı engelleyecek bir koruma taşımamaktadır.Zemana AntiLogger, SSL logger zararlı yazılımlarına karşı geliştirilmiş güçlü anti-eylem metodları ile "Bilgi Güvenliği"nizi virus imza veritabanına ihtiyaç duymadan sezgisel olarak koruma altına alır. Anti-SSL Logger modülü, kullandığı sezgisel koruma metodu ile sadece bilinen değil aynı zamanda henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen SSL logger saldırı yöntemlerine karşı da sizi korumaktadır. Dünyada eşi benzeri bulunmayan Anti-SSL Logger modülünün üstün gücünü test etmek için “SSL Logger Simülasyon Test programı”nı, güvenlik yazılımınızda veya Zemana AntiLogger üzerinde deneyebilir ve kullandığınız yazılımın sizi ne kadar koruduğunu canlı olarak anlayabilirsiniz.SSL (Secure Socket Layer) şifreleme metodu hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz:

Türkçe: http://tr.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer
İngilizce::
SSL loggerlar bilgilerinizi 128-bit SSL ile şifrelenmeden önce kayda alır ve bu kayıtları bir merkeze gönderirler. Kullanılan SSL şifrelemesinin güçlü olmasının bu hırsızlığın engellenebilmesi açısından bir önemi yoktur.Çünkü bilgiler şifreleme işleminden önce çalınmaktadır. Bir SSL loggerın bilgisayarınıza sızması gerçekten çok tehlikelidir ve korkutucu sonuçlar doğurabilir. Zira SSL Logger'lar direk olarak maddi değeri yüksek kişisel bilgi sınıfına giren ve elde edildiği takdirde maddi kayba uğramanıza yol açacak bilgileri hedef almaktadırlar. Bu durumda bankanız veya alışverişi gerçekleştirdiğiniz e-ticaret şirketine yapacağınız itirazların da sonuçsuz kalma ihtimali yüksektir. Bilgileriniz bilgisayarınızdan bankanın internet şubesine doğru yola çıkmadan önce çalınmış olacağından yapılacak incelemede bilgilerinizin güvenli ve sorunsuz bir şekilde e-ticaret şirketine ya da bankanıza ulaştığı kanısına varılacaktır. Zemana AntiLogger'ın dünyada eşi benzeri bulunmayan Anti-SSL Logger modülü sizi güçlü sezgisel koruma yöntemi ile bu zararlılara karşı korumak amacıyla geliştirilmiştir.
Anti-WebCam Logger Modülü
Zemana Anti-WebCam Logger Modülü, güvenlik yazılımlarının hiçbirinde bulunmayan yepyeni bir sezgisel koruma modülüdür. Dünya'da ilk olarak Zemana tarafından geliştirilmiştir. Web kamerasından gizlice görüntü kaydetme amacıyla geliştirilmiş webcam zararlılarının dünyada 4-5 yıllık bir geçmişi vardır ve günümüzde, geliştirilmiş Trojanların büyük bir çoğunluğu web kamerası izleme yöntemlerini kullanmaktadır. Zemana AntiLogger, webcam logger zararlı yazılımlarının tüm saldırı metodlarına karşı geliştirilmiş güçlü anti-eylem metodları ile bilgilerinizi imza veritabanına ihtiyaç duymadan sezgisel olarak koruma altına alır.

Anti-WebCam Logger, bilinen tüm yöntemler ile çalışan webcam kaydedici zararlıları engellemekte ve kullandığı sezgisel koruma metodları ile henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen webcam saldırına karşı da sizi koruyabilmektedir. Anti-WebCam Logger'ın üstün gücünü test etmek için “WebCam Logger Simülasyon Test programı”nı, güvenlik yazılımınızda veya Zemana AntiLogger üzerinde deneyebilir ve kullandığınız yazılımın sizi ne kadar koruduğunu canlı olarak anlayabilirsiniz.
Webcam Logger Zararlılarına Karşı Tam Koruma
Webcam logger'lar gizlice web kameranıza bağlanarak görüntü kaydı alır ve hacker'ın belirlediği bir merkeze gönderirler. Bu işlem için web kameranızın açık olması gerekmemektedir. Bazı zararlı yazılımlar web kameranız kapalı olsa bile gizlice görüntü kaydı alabilmektedirler. Web kameranızın çalıştığını gösteren on/off ışığı off (kapalı) durumunu gösteriyor olabilir ancak bu sırada bir zararlı yazılım kameranız üzerinden sizin görüntü kaydınızı alıyor olabilir. Günümüzde üretilen dizüstü bilgisayarların (Laptop) büyük çoğunluğunda dahili web kamerası bulunmaktadır. Bir çok kullanıcı ev, işyeri ve buna benzer yaşama alanlarına yerleştirdikleri çeşitli güvenlik kameralarını da kişisel bilgisayarları üzerinden online takip etmektedirler. Webcam Logger'ın böyle bir durumda bilgisayarınıza sızması gerçekten çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Zira Webcam logger'lar zaman zaman şantaj amaçlı olarak kullanılmaktadırlar. Zemana AntiLogger'ın dünyada eşi benzeri bulunmayan Anti-WebCam Logger modülü sizi güçlü sezgisel koruma yöntemi ile sözkonusu zararlılara karşı korumak amacıyla geliştirilmiştir.
Anti-Key Logger Modülü
Zemana Anti-KeyLogger Modülü, tüm keylogger zararlı yazılımlarının saldırı metodlarına karşı geliştirilmiş çok güçlü anti-eylem metodları ile "Bilgi Güvenliği"nizi virüs imza veritabanına ihtiyaç duymadan sezgisel olarak koruma altına alır.

Keylog işlemi birçok değişik yöntemle yapılabilmektedir. Zemana Antilogger, bilinen tüm yöntemler ile çalışan klavye kaydedici zararlılarını engellemektedir.Kullandığı sezgisel koruma metodu ile henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen yeni saldırı yöntemlerine karşı da bilgisayarınızı koruyabilmektedir. Anti-KeyLogger Modülü, piyasada yaygın olarak kullanılan ve dünyaca tanınmış çeşitli güvenlik yazılımlarının bile yakalayamadığı bilinmeyen keylogger zararlılarına karşı size yepyeni ve çok güçlü bir koruma sağlamaktadır. Anti-KeyLogger'ın üstün gücünü test etmek için "Keylogger Simülasyon Test Programı"nı kullandığınız güvenlik yazılımı veya Zemana AntiLogger üzerinde deneyebilir ve kullandığınız yazılımın sizi ne kadar koruduğunu canlı olarak anlayabilirsiniz.
Keylogger Zararlılarına Karşı Tam Koruma
Keylogger zararlı yazılımları bilgisayarlara yazılımsal olarak bulaşıp, klavyedeki tüm tuşları kaydeden bir zararlı yazılım türüdür. Klavyede basılan her tuş bir bilgi olarak gizlice kaydedilir ve bir merkeze gönderilmek üzere saklanır. Bu kayıtlar yerel olarak bilgisayarda tutulabilir veya uzaktan erişim ile elde edilebilir.Keylogger zararlıları, özellikle internet üzerinden yapılan elektronik alışveriş, bankacılık işlemleri, elektronik posta veya üyelik giriş bilgileri ve bunlara benzer kişisel "Bilgi Güvenliği" sınıfına giren maddi değeri yüksek bilgileri çalmak amacıyla geliştirilmiştir. Son yıllarda bilgi hırsızlarının geliştirmiş olduğu çeşitli keyboard logging (klavye kaydetme) metodlarının gelişimine paralel olarak hırsızlığı engellemek amacıyla, özellikle bankacılık işlemlerinde kullandığımız sanal klavye dönemi başlatılmıştır. Sanal klavyeler internet bankacılığında artık neredeyse tüm bankalar tarafından kullanılmakla beraber, geliştirilen klavye dinleme metodları ile yapılan saldırılar her geçen gün daha da karmaşık bir yapıya dönüşmüştür.Saldırıların tümüyle engellenebilmesi için geliştirilen klasik koruma yöntemleri çoğu kez yetersiz kalabilmektedir.
Anti-Screen Logger Modülü
Zemana Anti-Screen Logger Modülü, tüm Screen logger zararlı yazılımlarının saldırı metodlarına karşı geliştirilmiş güçlü anti-eylem metodları ile "Bilgi Gevenliğinizi" imza veritabanına ihtiyaç duymadan sezgisel olarak koruma altına alır.

Zemana Anti-Screen Logger, bilinen tüm yöntemler ile çalışan Screen (ekran) kaydedici zararlıları engellemektedir ve ayrıca kullandığı sezgisel koruma metodu ile henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen yeni ekran kaydetme saldırı yöntemlerine karşı da "Bilgi Güvenliğinizi" koruyabilmektedir. Anti-Screen Logger Modülü, bilinmeyen screen logger zararlılarına karşı size yepyeni ve çok güçlü bir koruma sağlamaktadır. Anti- Screen Loggerın üstün gücünü test etmek için "Screen Logger Simülasyon Test programı"nı, güvenlik yazılımınızda veya Zemana AntiLogger üzerinde deneyebilir ve kullandığınız yazılımın sizi ne kadar koruduğunu canlı olarak anlayabilirsiniz.
Screen Logger Zararlılarına Karşı Tam Koruma
Screen Logger'lar bilgisayarınızdan gizlice anlık ekran görünümü alır ve bu görünümleri kaydederek önceden belirlenmiş bir merkeze gönderirler. Screen Logger zararlıları, özellikle internet üzerinden yapılan çeşitli kullanıcı adı, parola veya şifre bilgilerinin girişi esnasında ekran görünümlerini kaydederek kişisel "Bilgi Güvenliği"mizi tehdit ederler. Screen Logger zararlı yazılımları, kişisel bilgi sınıfına giren ve maddi değeri yüksek bilgileri çalmak amacıyla geliştirilmişlerdir. Geliştirilen ekran izleme metodları ile yapılan saldırılar her geçen gün daha da karmaşık bir yapıya dönüşmektedir.Sözkonusu saldırıların tümüyle engellenebilmesi için geliştirilen klasik koruma yöntemleri çoğu kez yetersiz kalabilmektedir.
Anti-Clipboard Logger Modülü
Zemana Anti-Clipboard Logger Modülü, tüm clipboard logger zararlı yazılımlarının saldırı metodlarına karşı geliştirilmiş güçlü anti-eylem metodları ile "Bilgi Güvenliği"nizi imza veritabanına ihtiyaç duymadan sezgisel olarak koruma altına alır.

Zemana Anti-Clipboard Logger, bilinen tüm yöntemler ile çalışan clipboard (pano) kaydedici zararlılarını engellemektedir. Kullandığı sezgisel koruma metodları ile henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen yeni pano kaydetme saldırıları yöntemlerine karşı da bilgisayarınızı koruyabilmektedir. Anti-Clipboard Logger Modülü, bilinmeyen clipboard logger zararlılarına karşı size yepyeni ve çok güçlü bir koruma sağlamaktadır. Anti-Clipboard Loggerın üstün gücünü test etmek için "Clipboard Logger Simülasyon Test Programı"nı, güvenlik yazılımınızda veya Zemana AntiLogger üzerinde deneyebilir ve kullandığınız yazılımın sizi ne kadar koruduğunu canlı olarak anlayabilirsiniz.
Clipboard Logger Zararlılarına Karşı Tam Koruma
Clipboard Logger zararlı yazılımlarının panoyu takip etme metodları, panoya kaydedilen dosyanın formatına göre farklılıklar göstermektedir. Pano (Clipboard), bilgisayarınızda yaptığınız Kes/Kopyala/Yapıştır gibi işlemler esnasında kullanılan datanın geçici olarak tutulduğu alandır. Clipboard Logger'lar, panoyu ve panodaki değişiklikleri izleyerek bu dataları yakalar, kaydeder ve bir merkeze gönderirler.
Sistem Savunma Modülü
AntiLogger Sistem Savunma Modülü, zarar görmesi durumunda kötü sonuçlara yol açabilecek önemli sistem bölgelerini koruma altına alan sezgisel koruma modülüdür. Özellikle Windows Operating System Registry (Windows İşletim Sistemi Kayıtları), Physical RAM (Fiziksel RAM) ve işletim sistemi için hayati önem taşıyan benzer önemli bölgeleri koruma altına alarak herhangi bir zararlı yazılım tarafından bu bölgelere hasar verilmesini engeller. Sistem Savunma Modülü, sadece bu bölgeleri korumakla kalmaz, aynı zamanda güvenilir sistem uygulamalarına, zararlı kod yada DLL enjeksiyon (DLL injection) edilerek, kötü amaçlı eylemler gerçekleştirmesini engeller. AntiLogger Sistem Savunma Modülü bu tür davranışlara yeltenen yazılımları sezgisel olarak engellemek amacıyla anti-eylem metodlarıyla donatılmıştır. Buna benzer şekilde Kernel Driver Loading (Çekirdek Sürücüsü Yükleme) denilen, işletim sistemi çekideğine sürücü dosyaları yüklenmesiyle, sistemin tamamen ele geçirilmesi amacını taşıyan zararlı yazılımların sızmasını yine sezgisel olarak engellemektedir. Bazı zararlı yazılımlar bilgisayarınıza yerleştikten sonra işletim sistemi ile beraber her açılışta başlayabilmek için Windows Kayıt Defteri üzerinde değişiklikler yapmaya yeltenirler, bu gibi durumlar için de Sistem Savunma Modülü, kayıt defterini bu zararlı uygulamalardan korumaktadır. Sistem Savunma Modülü, genel olarak işletim sisteminiz için hayati önem taşıyan bölgelerin koruma altına alınması (OS Defence) ve AntiLogger'ın herhangi bir modülünün devre dışı bırakılması amacını taşıyan zararlı yazılımların durdurulması (Self Defence) için geliştirilmiştir. AntiLogger Sistem Savunma Modülü diğer tüm AntiLogger modülleri gibi sisteminizi sezgisel olarak koruma altına alır.Zemana AntiLogger, sistem zararlılarına karşı geliştirilmiş güçlü anti-eylem metodları ile bilgilerinizi imza veritabanına ihtiyaç duymadan sezgisel olarak koruma altına alır. Sistem Savunma Modülü, kullandığı sezgisel koruma metodları ile sadece bilinen değil aynı zamanda henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen sistem saldırı yöntemlerine karşı da sizi sıfır zamanlı olarak korumaktadır.
Sistem Zararlılarına Karşı Benzersiz Koruma
Sistem zararlıları işletim sisteminizde çeşitli şekillerde etkili olmaya çalışabilir. Bu saldırı metodları başlıca şu şekildedir:
Rootkit Installations
Thread Context Changing
Direct Physical Memory Access
Global Hook Installation
Remote Thread Creation
DLL Code Injection
Kernel Driver Loading
Program State and Memory Modification
System Registry Modification
Bir sistem zararlısının bilgisayarınıza sızması gerçekten çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. İşletim sisteminiz kararlılığını kaybedebilir yada sisteminizdeki aksaklıklar sebebiyle ortaya güvenlik açıkları çıkabilir. Sistem kaynaklarınızın kullanım seviyeleri değişebilir veya buna benzer sorunlar donanımlarınızın zarar görmesine sebep olabilir. Sonuç olarak, işletim sisteminiz ve sistemin kullandığı donanımların zarar görmesi sizi maddi zarara ve daha da önemlisi bilgi kaybına uğratabilir.
Sistem Savunma Modülü sizi güçlü sezgisel koruma yöntemi ile bu zararlılara karşı korumak amacıyla geliştirilmiştir.
-------------------
AntiLogger Kurulumu
Zemana AntiLogger'ın kurulumunu gerçekleştirmek için aşağıdaki yönergeleri izleyiniz.
Adım1: AntiLogger'ı internet sitemizden indirdikten sonra kurulum dosyasını (AntiLogger_versiyon.exe) dosyasını iki kere tıklayarak çalıştırınız. Henüz indirmediyseniz kurulum dosyasına buradan ulaşabilirsiniz. Kurulum dosyasını çalıştırdığınızda Windows size bir güvenlik uyarısı verirse "Çalıştır"ı tıklayınız. Kurulum sihirbazı otomatik olarak çalıştırılmaya başlayacaktır.

Adım5: Lisans Anlaşmasını dikkatle okuyunuz ve kabul ediyorsanız "Lisans sözleşme şartlarını kabul ediyorum"u işaretleyiniz. Kurulum sihirbazına devam etmek için "İleri" butonuna tıklayınız.

Adım7: AntiLogger kurulumunu otomatik olarak başlatılmaya hazırdır. Başlatmak için "İleri" butonuna tıklayınız.

Adım9: AntiLogger kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Yeniden başlatma işlemini hemen yapmak isterseniz "Şimdi tekrar başlat"ı işaretleyerek "Bitir" butonuna tıklayınız. Yeniden başlatma işlemini isterseniz daha sonra da gerçekleştirebilirsiniz.

Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra AntiLogger kurulumu tamamlanmış olacaktır. AntiLogger bilgisayarınızla beraber otomatik olarak başlayacaktır.
AntiLogger simgesini Görev Çubuğunda görebilir ve AntiLogger arayüzüne simgeye çift tıklayarak ulaşabilirsiniz.


------
AntiLogger Ayarları
AntiLogger'ı en etkin şekilde kullanabilmeniz ve AntiLogger uyarılarını kendi kişisel tercihlerinize uygun olarak konfigüre etmeniz için "Ayarlar" bölümünde bulunan seçenekleri değiştirebilirsiniz.
AntiLogger Ayarlar bölümünün görünümü aşağıdadır, AntiLogger'ın varsayılan ayarları görünümdeki gibidir.

Edit:resimleri daha büyük görebilmek için üzerini tıklayınız.
Genel Ayarlar
Dil Değiştir (Language): AntiLogger arayüzünde bulunan tüm yönergeler için "Dil Seçeneği"ni değiştirebilirsiniz. Bu seçim Tükçe (Turkish) ve İngilizce (English) olarak ayarlanabilmektedir.Windows açıldığında otomatik olarak başlat: AntiLogger'ın Windows ile beraber açılmasını istiyorsanız seçili hale getiriniz. Standart ayarlarda bu seçenek aktif durumdadır.
Uyarı verildiğinde 'Kural Oluştur ve Hatırla' seçeneğini işaretle: AntiLogger'ın verdiği herhangi bir güvenlik uyarısını, "kural oluştur ve hatırla" opsiyonu seçili şekilde size iletmesini istiyorsanız bu ayarı seçili hale getiriniz.Dijital imza bilgisi onayını internetten kontrol et: AntiLogger'ın, güvenlik uyarısı verdiği (dijital imzalı) bir uygulama hakkında, uygulama üzerinde bulunan imzanın doğruluğunu internet üzerinden kontrol etmesini istiyorsanız bu seçimi işaretleyiniz. Bazı uygulamalar üzerinde bulunan dijital imzalar, sertifikayı veren firma tarafından iptal edilmiş olabilir. AntiLogger karşılaştığı uygulamalar üzerinde bulunan dijital imzaların güncel durumlarını internet üzerinden kontrol etmesini isterseniz bu özelliği seçili hale getirebilirsiniz. Ancak bu özelliğin aktif edilmemesi güvenliğiniz açısından sizi tehlikeye sokmayacaktır. Çünkü AntiLogger kendi bünyesinde bulundurduğu iptal edilmiş dijital imza veritabanı ile bu karşılaştırmaları zaten yapmaktadır.
Anti-SSL Logger™ teknolojisini Aktive et: Anti-SSL Logger teknolojisi dünyada başka hiçbir güvenlik yazılımında bulunmayan ve ilk kez Zemana tarafından geliştirilmiş bir sezgisel güvenlik modülüdür. Özellikle e-bankacılık veya e-ticaret gibi maddi değeri yüksek işlemleri sıklıkla kullanıyorsanız mutlaka Anti-SSL Logger korumasını aktive ediniz. Anti-SSL teknolojisi bilgilerinizi bu işlemler esnasında zararlı yazılımlara karşı koruma altına alacaktır. Standart ayarlarda bu seçenek aktif durumdadır. Anti-SSLLogger modülü sadece microsoft şifreleme sistemini kullanan uygulamaları koruma altına almaktadır (Internet Explorer, Outlook ..vb). Mozilla şifreleme metodu ile ssl kullanan Firefox, Thunderbird gibi uygulamaları koruma altına almamaktadır.
Zemana Beyaz Liste Teknolojisini (ZWLST) aktive et: AntiLogger, çok kullanılan ve güvenilirliği kanıtlanmış bazı programları çeşitli incelemelerden geçirdikten sonra "Beyaz Liste" dediğimiz (zararsız program listesi) listeye eklemektedir. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde, Zemana Beyaz Liste kayıtlarında bulunan programlar için AntiLogger herhangi bir uyarı vermeyecektir. Bazı sürücülerin (driver), ücretsiz (free) yasal programların veya bazı yasal programların eski sürümlerinin dijital imzası mevcut olmayabilir veya dijital imzasının kullanımı süresi dolmuş olabilir. Bu tür programlar, ZWLST teknolojisi ile beyaz listeye eklenmektedir ve AntiLogger'ın bu listedeki uygulamalar için uyarı vermemesi sağlanmaktadır.
Çıkmadan önce onay iste: Bu seçeneği aktif duruma getirirseniz; AntiLogger'ı kapattığınızda, programdan çıkmadan önce sizden çıkış işlemi için onayınızı isteyecektir.
Varsayılan ayarlar: Bu butona tıkladığınızda; AntiLogger'ın ayarları varsayılan konfigürasyona dönecektir.
Uzman Mod: Bu butona tıkladığınızda; AntiLogger'ın ayarları size tüm güvenlik uyarılarını detaylı olarak takip etmenizi sağlayacak konfigürasyona gelecektir. Bu konfigürasyon son kullanıcılar için önerilmez, çünkü bu konfigürasyonda çok fazla güvenlik uyarısı ile karşılaşabilirsiniz.
Güvenlik Eylemleri
AntiLogger güvenlik eylemleri, Sertifikalı (Dijital İmzası olan) uygulamalar ve Sertifikasız (Dijital İmzası olmayan) uygulamalar için özel olarak yapılandırılmıştır. AntiLogger'ın size en az sayıda uyarı vermesi için güvenli olan Microsoft İmzalı uygulamalar gibi uygulamalara soru sormadan izin vermesini sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde, sertifikalı olan (dijital imzalı) uygulamalar için de soru sormadan izin vermesini sağlayabilirsiniz.
Microsoft Sertifikalı
Microsoft sertifikalı uygulamalara izin ver (Soru Sorma): Microsoft sertifikalı uygulamaların olası zararlı eylem sınıfına giren davranışlarına uyarı vermeden izin ver.
Microsoft sertifikalı uygulamalar için uyarı ver: Microsoft sertifikalı uygulamaların olası zararlı eylem sınıfına giren davranışlarına uyarı ver.
Diğer Sertifikalılar
Sertifikalı diğer uygulamalara izin ver (Soru Sorma): Sertifikalı uygulamaların olası zararlı eylem sınıfına giren davranışlarına uyarı vermeden izin ver.
Sertifikalı diğer uygulamalar için uyarı ver: Sertifikalı uygulamaların olası zararlı eylem sınıfına giren davranışlarına uyarı ver.
Sertifikasız
Sertifikasız tüm uygulamalar için soru sor: Sertifikasız uygulamaların tüm davranışlarına uyarı ver.
Sertifikasız tüm uygulamaları engelle (Soru Sorma): Sertifikasız uygulamaların tüm davranışlarını uyarı vermeden engelle. Bu konfigürasyonun aktif edilmesi önerilmez. Çünkü, bazı ücretsiz (free) yasal uygulamaların dijital imzasının bulunmama ihtimali mevcuttur. Bu seçeneği aktif hale getirdiğinizde bu tip uygulamaların çalışması engellenmiş olacaktır.
Engellemede AntiLogger hangi eylemi gerçekleştirsin?
Uygulamanın tüm aktivitelerini durdur ve uygulamayı sonlandır: Bir uygulama durdurulduğunda; uygulamanın gerçekleştirmeye çalıştığı tüm aktiviteler durdurulduktan sonra ayrıca uygulamanın sonlandırılmasını sağlar.
Uygulamanın sadece zararlı aktivitelerini engelle (Sonlandırma): Uygulama durdurulduğunda; uygulamanın gerçekleştirmeye çalıştığı aktiviteler durdurulur, ancak uygulama sonlandırılmaz.
Uygulamanın kayıt defterine erişimi bloke edildiğinde uygulamayı sonlandırma: Bir uygulama kayıt defterine erişimi esnasında AntiLogger tarafından engellenmiş ise uygulamanın sadece eylemini durdurur, ancak uygulamayı sonlandırmaz. Bu bazı kurulumların sadece registry başlangıcında (sistemle beraber başlama) başlamasını istemediğiniz ama uygulamanın kurulmasını istediginiz durumlar için geliştirilmiş bir özelliktir.
Uzaktan erişim araçları için sertifikalı olsa dahi kullanıcının onayını al: Uzaktan erişim araçları (örneğin: TeamViewer, Radmin ..vb) için bir güvenlik uyarısı verilmesini, uygulama sertifikalı olsa bile bu uyarının onayınıza sunulmasını sağlar.
Seçtiğiniz konfigürasyonu tamamladıktan sonra "Kaydet" butonuna basarak ayarları kaydediniz. "İptal" butonuna bastığınız takdirde yaptığınız ayarlar kaydedilmeyecek ve en son kullanımda olan konfigürasyonlar geçerli olacaktır.
------------
Sıkça Sorulan Sorular (S.S.S.)
Soru1: AntiLogger hangi işletim sistemlerinde çalıştırılabilir?
AntiLogger, Microsoftun desteklediği 32-bit Windows işletim sistemlerinin tümünde çalışabilmektedir. Bunlar Windows 2000 SP4/XP/Vista işletim sistemleridir. AntiLogger Windows 9X/Me işletim sistemleri ile kullanılamaz.
Soru2: AntiLogger'ı nasıl sistemden kaldırabilirim?
AntiLogger'ı sisteminizden kaldırmak için; "Başlat > Tüm Programlar > AntiLogger > Uninstall AntiLogger" tıklayarak veya "Windows Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır" yolunu kullanarak sisteminizden kaldırabilirsiniz.
Soru3: Zaten kullandığım bir antivirüs programım var, AntiLogger v1.0'a ihtiyacım var mıdır?
Evet, çünkü klasik antivirüs yazılımları zararlı yazılımları durdurmak için artık eskimiş bir teknoloji olan ve yeterince güçlü bir güvenlik metodu olmayan klasik virüs imzası veritabanı metodu ile çalışırlar ve Sezgisel Korumaları yoktur. Antivirüs firmasının yeni ortaya çıkan bir virüse karşı anti-virüs imzasını geliştirmesi ve program veritabanına bu imzaları eklemesi için istatistiksel olarak minimum 40 saate ihtiyaç vardır. Bu süre içerisinde bilgisayarınız yeni virüse karşı tamamen savunmasızdır. Zemana AntiLogger imza veritabanı metodundan tamamen farklı Sezgisel Koruma metodu ile çalışmaktadır ve sizi sadece bilinen zararlı yazılımlara karşı değil, henüz ortaya çıkmamış bilinmeyen zararlılara karşı da sıfır-zamanlı olarak koruma altına alır. AntiLogger sizi trojan, worm, spyware, keylogger, rootkit ve browser hijacker gibi zararlılarının tamamına karşı sezgisel olarak korur.
Soru4: AntiLogger virüs imza tabanı kullanıyor mu?
AntiLogger, Sezgisel koruma yöntemi ile "Bilgi Güvenliği"nizi sağlamaktadır. Klasik antivirüsler gibi imza veritabanı sistemini kullanmaz. AntiLogger'ın sezgisel koruma yöntemi, binlerce virüs imzasından oluşan imza veritabanı kullanmadığı için sisteminizi yormaz ve maksimum performans sağlar.
Soru5: Sistem Tray ikonunda AntiLogger işaretinin renkli/renksiz olmasının anlamı nedir?
System Tray'de bulunan AntiLogger simgesi AntiLogger'ın o anki çalışma durumunu belirtir. İkon, AntiLogger aktif ise renkli, devre dışı kalmış ise renksiz görünür.
Soru6: AntiLogger ile ilgili nereden ve nasıl destek alabilirim? AntiLogger ile ilgili Hata raporu göndermek için ne yapmalıyım?
AntiLogger hakkında yardım almak için birinci yöntem AntiLogger arayüzünde bulunan Yardım butonuna tıklayarak AntiLogger Yardım dosyasına ulaşmaktır.
Aynı dosyaya Başlat > Tüm Programlar > AntiLogger > AntiLogger Yardım yolu ile de ulaşabilirsiniz. Daha spesifik konularda yardım almak için ise Zemana Destek Departmanı ile iletişime geçebilirsiniz. Zemana Destek Departmanı sürekli olarak geliştirme çalışmaları için kullanıcılardan gelecek geri beslemeleri kabul etmektedir. Zemana Destek Departmanı'ne ulaşmanın en etkili yolu web sitemizden destek sayfalarımızı ziyaret etmek ve ulaşmak istediğiniz destek metodunu seçmenizdir. Destek Programımız içerisinde bulunan iletişim metodları şu şekildedir:
Mail Destek
S.S.S. (Sıkça Sorulan Sorular)
Hata Raporlama
Yardım Masası
Online Yardım
AntiLogger yazılımı hakkında karşılaştığınız herhangi beklenmeyen hata veya eksiklik ile ilgili olarak bize Hata Raporu gönderebilirsiniz. Bunun için web sitemizde bulunan Destek sayfalarını ziyaret ederek Hata Raporlama seçeneğini seçiniz. Açılacak sayfada bulunan yönergeleri takip ederek bize karşılaştığınız hata hakkında bir rapor gönderiniz.
Soru7: AntiLogger'ın herhangi bir başka ürün ile çakışması mümkünmüdür?
AntiLogger'ın, içerisinde diğer güvenlik yazılımlarının da bulunduğu geniş bir yelpazeden bir çok ürün ile uyumluluğu test edilmiştir. Bu programlardan bazılarının listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bunun yanısıra, AntiLogger'ın uyumluluk testlerinin yapılmadığı bazı programlar mevcut olabilmektedir. AntiLogger'ın uyumsuz olduğunu ya da bir çakışma yarattığını düşündüğünüz herhangi bir program var ise bununla ilgili olarak lütfen bize Destek Sistemi'mizi kullanarak rapor gönderiniz.
Soru8: AntiLogger'ı satın aldıktan sonra lisansımın elime ulaşması ne kadar sürer?
Zemana AntiLogger otomatik lisans kayıt sistemi kullanmaktadır. Bu sistemde ödeme bilgileriniz onaylandıktan hemen sonra satın aldığınız lisans/lisanslar size 5-30 dakika içinde gönderilir. PayPal ile ödeme yapan müşterilerimiz PayPal'ın ödeme kabul personeli tarafından siparişleri onaylanana kadar (genellikle 12-24 saat) beklemek durumundadırlar.
Soru9: AntiLogger'ın ücretsiz deneme sürümü kullanım süresi sona erdiğinde ne olur?
Zemana AntiLogger'ın 15 günlük deneme sürümü ücretsiz olarak verilmektedir. Deneme süresi dolduğunda bir lisans satın almadıysanız AntiLogger koruması devre dışı kalacaktır. Bilgisayarınız Virüs ve Hacker'lara karşı savunmasız olacaktır.
Soru10: Birden fazla bilgisayarım var, kaç adet AntiLogger lisansı almalıyım?
Her bilgisayar için bir adet AntiLogger lisansı almanız gerekmektedir. Birden fazla AntiLogger lisansı satın aldığınızda lisans indirimlerinden faydalanma avantajına sahip olursunuz.
Soru11: AntiLogger kullanırsam bir anti-virus yazılımına ihtiyacım olur mu?
AntiLogger bir antivirus yazılımı değildir anti-spyware yazılımıdır ve sizi Trojan, Worm, Dialer ve Spyware/Adware gibi zararlı yazılımlardan korumak için geliştirilmiştir. Ancak AntiLogger'ı bir antivirus yazılımı ile beraber kullanmanızda bir sakınca yoktur, aksine güvenliğiniz açısından faydalı olacaktır.
Soru12: Neden bilgisayarımda Antilogger ile virüs taraması yapamıyorum?
AntiLogger virus tarama yazılımı değildir, "Sezgisel Koruma" metodu ile çalışan Anti-Spyware yazılımıdır. Ancak, bilgisayarınızda bulunan zararlı yazılım herhangi bir zararlı eylem gerçekleştirmeye çalışırsa sıfır-zamanlı olarak AntiLogger tarafından engellenir. Buna rağmen bilgisayarınızda AntiLogger tarafından tespit edilemediğini düşündüğünüz bir zararlı yazılım varolduğuna inanıyor iseniz, lütfen zararlı olduğunuz düşündüğünüz dosyayı bize gönderiniz. Dosyayı bize gönderebilmeniz için en iyi yol Zemana Destek Departmanı iletişim Formunu kullanmaktır.
Soru13: AntiLogger lisansı satın almak için ödeme seçenekleri nelerdir?
AntiLogger lisansı satın almak için ödemelerinizi bize lisans satın alma sayfalarımızdan kredi kartınız (VISA, AMEX, EuroCard, MasterCard, Diners) aracılığı ile yapabilirsiniz. Ayrıca alternatif ödeme seçenekleri olarak PayPal, çek, banka havalesi ödemelerini de lisans satın alma sayfalarımızdan kabul etmekteyiz.
Soru14: AntiLogger Windows 95/98/Me işletim sistemleri altında çalıştırılabilir mi?
AntiLogger Windows 9X/Me tabanlı sistemlerde çalıştırılamaz. Bunun temel nedeni Windows 9X/Me işletim sistemlerinin eski teknoloji işletim sistemleri olması nedeniyle güvenlik açıklarının bulunmasıdır. Microsoft 11/07/2002 tarihli duyurusunda Windows 9X/Me ürünlerine verdiği desteği bitirdiğini ve bu sürümler için artık güncellenme paketi çıkarmayacağını açıklamıştır.
Soru15: AntiLogger'ın ücretsiz sürümü var mıdır?
AntiLogger'ın 15 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunmaktadır. Deneme sürümüne yükleme sayfalarımızdan ulaşılabilirsiniz.
Soru16: AntiLogger Macintosh veya Linux platformunda kullanılabilir mi?
AntiLogger, sadece Microsoft Windows İşletim Sistemlerinde çalışmaktadır.
Soru17: AntiLogger, firewall yazılımım ile beraber çalışabilir mi?
Evet, AntiLogger birçok firewall yazılımı ile beraber sorunsuz çalışabilmektedir. Detaylı bilgi ve uyumluluk listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Soru18: AntiLogger, antivirüs yazılımı ile beraber çalışabilir mi?
Evet, AntiLogger birçok antivirüs yazılımı ile beraber sorunsuz çalışabilmektedir. Detaylı bilgi ve uyumluluk listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Soru19: Lisans anahtarımı bir çok kez giriş yapmayı denedim ancak lisans anahtarım çalışmadı. Ne yapmalıyım?
Herhangi bir hatayı önlemek için lisans anahtarınızı size gönderilmiş olan lisans mailinde olduğu gibi kopyalayarak direk kayıt formuna yapıştırmanızı veya kullandığınız firewall yazılımını (Vista kullanıcısı iseniz Windows Firewall'u) devre dışı birakmanızı ve tekrar denemenizi tavsiye ederiz. Çünkü lisans kaydı esnasında AntiLogger lisans server ile bağlantı kurmak zorundadır. Eğer hala kayıt işlemini gerçekleştiremiyor iseniz Zemana Destek Departmanı'na ulaşabilirsiniz.





Son Düzenleme: viking20 ~ 14 Nisan 2009 01:08
Tuncay_Sukan
07-11-2008, 08:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
255 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Paylaşım İçin  tşk  kardeşim

viking20
07-11-2008, 09:22   |  #3  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Sayın arkadaşım doğaldır siz bilmiyorsunuz,konudışı bölümüne yazdığım mesajda bana teşekkür edilmemesi konusunu gündeme getirmiştim.Ve bunun aslında forum kurallarına da aykırı old.belirtmiş idim, siz de dikkat edin ltf.

Kapalı Hesap (76993)
07-11-2008, 15:47   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Zemana Antilogger'ı bende kullandım ama bana göre çokta lazım bir program değil neredeyse bütün programlarda , oyunlarda vs. uyarıp duruyor ama uyardığı programlar en güvenilir programlarda olabiliyor bu programın yerine iyi bir spyware işinizi kat kat daha iyi görür emin olun

Banned
15-02-2009, 18:15   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

http://www.zemana.com/list/list.aspx?ktgr_id=417


hocam sen bir yıllık lisansız kullanım demişin ama linkte 15 günlük sınırsız deneme yazıyor ben nereye yanlış anladım bir düzeltirmisin


ayrıca zemana süper bir program kazsmaz paranoyak değildir

viking20
15-02-2009, 18:58   |  #6  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

AntiSpyware ler ile bunu mukayese ==>el insaf ,ne diyeyim başka ?

Son Düzenleme: viking20 ~ 16 Şubat 2009 14:32