ZoneAlarm,AntiVir ve Avast karşılaştırması-Virüs:

Coyo-T
17-11-2007, 14:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Merhaba arkadaşlar
Fujack-K virüsünü bilen varmı bilmiyorum ben 4 gün önce tanıştım. Exe dosyaların adını değiştirip yanına bir exe daha yaratıyor ve programlarınızı kullanılmaz hale getiriyor, kayıt defterinden gizli dosyalar üzerinde değişiklik yaparak gizli dosyaları göstermiyor, sistem geri almayı kapatıyor ve noktalarınızın ismini değiştirerek noktalarını deaktif ediyor, internetten yardım almayın diye önce ağ bağlantı ayarlarınızı bozuyor sonrada eternet kartınızın bilgilerini siliyor. Sonuç olarak sizi dımdızlak bırakıyor. Virüsü halen araştırıyorum, hangi amaca hizmet ettiğini henüz bulamadım.
İlk önce bilgisayarımda bulunan ZoneAlarm ile sistemi tarattırdım güvenli modda hiçbir şey bulamadı.
Sonra 2 gün sonra Aviva şirketinin AntiVir'i yükledim güvenli mod'da ve taratmaya başladım 707 tane virüs buldu ve sildi ama halen exe. ler hayattaydı.
Sonra ki 3 gün ise beni birkez daha kötü bir virüsten kurtaran Avast'ı denedim. Avast'ı da güvenli modda yükledim sonra restart atıp kendi mavi ekranında bulduğu 333 virüsü sildi. Sorun çözüldü fakat programların çoğu çalışmıyor. En fazla zarar verdiği klasör ise Adobe programlarının bulunduğu klasör idi. After Effects Cs2 ve Premiere Cs2 gibi önemli programları silerken, Reader 7, Audition 2.0 ve Photoshop Cs2'ye zarar vermemiş. Net FrameWork 2.0'ye de zarar vermiş olsada onar diyince sorun çözüldü.

Sonuç olarak benim exe virüsler için tavsiyem Avast'tır. Avast virüs raporu alıntı yapılan sitededir.

Saygılarımla...
http://forum.donanimhaber.com/m_19104881/tm.htm