ZoneAlarm ile iki kat güvenlik

CHIP Online
19-05-2008, 13:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ZoneAlarm, internetten gelebilecek tehlikelere karşı yeni bir koruma tekniği geliştirdi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Zone ... -guvenlik_6960.html

ZoneAlarm ForceField, sizi internetten gelecek olan tehlikelere karşı korumaya odaklanmış bir güvenlik yazılımı. Program web tarayıcınızın etrafında bir koruma alanı oluşturuyor ve böylece geleneksel anti-virüs çözümlerine yardım eden bir eklenti görevini görüyor.

ForceField, tarayıcının zararlı yazılımları savuşturabilecek bir klonunu oluşturuyor. Tehlikeli indirme işlemleri, kimlik-avı denemeleri veya keylogger'lar bu klona bulaşıyor ve burada tanınıyor. Eğer bir trojan tanınmazsa sadece klona etki edebiliyor, sistemin kendisine değil. Bu sayede zararlılar bilgisayarı herhangi bir şekilde aldatma şansı bulamıyor.

Üretici Check Point bu yöntemle özellikle keylogger, screengraber, kimlik-avı, casus yazılım ve kritik seviyedeki Drive-by-Donwloads zararlılarını savuşturmak istiyor. Bunun dışında program çerezler ve parolalar gibi tarayıcı verilerini siliyor. Ayrıca veriler şifrelenmiş olarak internete taşınıyor.

ForceField yazılımı tüm yaygın anti virüs programlarına paralel olarak sorunsuzca kurulabiliyor. Programı İngilizce olarak 30 Dolar karşılığında elde edebilirsiniz.

Download: ZoneAlarm ForceField (Demo)

Tüm konu: ZoneAlarm ile iki kat güvenlik

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: ZoneAlarm'ın bu yeni koruma tekniği hakkında ne düşünüyorsunuz?