zyxel tekrarlayıcı

black_flood
03-03-2007, 09:05   |  #1  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

burda tek diyeceğim yazık valla kim test edipte chip ürün onayını verdiyse ürüne.zyxel tekrarlayıcı özellikli acces point aldım ve birtürlü çalışyıramadım.aradım distirbütörünü herşey doğru çalışır malışır dediler olmadı.servisine yolladık yapsınlar diye onlarda sözde antalya temsilcisi zyxelin onlarda yapamdıla istanbuldan destek almalarına rağmen.bu ürünlerin arkasına direk kablo takıp neti dağıtmak kolay zaten sadece bunu test edip veriyorsunuz hep sonuçları adam akıllı en can alıcı özelliğini test etmiyorsunuz vebuda beni çıldırtıyor.d-link içinde çok iyi dediniz en adinin önde gideni çıktı bi şifre bile koyamadım adamlar ürünü gelip aldılar kendileride çözemeyince sorunu.şimdidezyxel aynı oldu.bu ürünleri gidin kablosuz kurun sadece tekrarlayıcı,client şifreleme türleri redius vb.yada sertifikalı bağlantı yöntemlerini test edin banane kablo takınca çalışıp çalışmamasından ürünün amacı zaten kablo kirliliğini ortadan kaldırmak.ben acces point aldığımda arkasına kablo takıpta kuracaksam ne mantığı kaldı bu işin acaba.d-linkte dediğimin arkasındayım.süper dediğiniz sizin = iyi çok iyi dediğiniz = orta iyi dediğiniz = eh eh idare edebilirde edemezde  kötü dediğiniz = çöp bunların hepsi benim sizin seçtiğiniz ürünlerde yaşadıklarım koskocaman d-link ve zyxelde çözemediyse bu sorunları kendi ürünlerinde yuh diyorum.airtes ürünleri hepsine bin basar walla kurulumu sadece 12 sn sürüyor hem modem hemde kablosuz networ kurulumu ürün budur sizin seçtiğiniz çöpler değil.KızgınKızgın

selimhun
03-03-2007, 09:44   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006


Özellikle Zyxel'den  ben de şikayetçiyim. 2 yıldır kullandığım modemin arızalanması sonucu Zyxel 661-hw kablosuz   modem aldım.Kurulması çok uzun sürdü...Birçok kere başarısızlıktan sonra nihayet kurulumu tamamladım.Bu sefer belirli sürelerde bağlantı donmaya başladı. Modemin wrless ışığı ''donuyor'' ( Normalde göz kırpıyor....)Bu arada pci kablosuz adaptörü olan ve arızalan modem ile sorunsuz çalışan masaüstü bilgisayar ile hiç bağlantı sağlayamadı !!!!. Herhangi basit bir ayar yapıyorsunuz  ...uygulamıyor...mutlaka  ''reset'' edeceksiniz.( açıp ..kapayacaksınız.). Türkiye temsilcisi yardımcı olamaya çalıştı ....ilgilenmediler diyemem...ama...yapısından kaynaklanan  sorunlar var.Bir de  ttnet ile defalarca tartışmamız oldu...bağlantı sorunu var  diyerek. Modem çok kaliteli olduğu için(!!!!) ben suçu hep ttnet 'e yüklüyordum. Neyse ...gittim  hemen hemen en ucuz kablosuz modemlerden biri olan usr 9110'u aldım ...artık bu modemle de sorun yaşarsam  ....bilgisayarları değiştirecektim herhalde... usr 9110 'u bağladım ..sanki sihirli değnek değmiş gibi oldu ..hem dizüstü hem de masaüstü bilgisayarlar sorunsuz çalışmaya başladı. Ohhhh ...dünya varmış...sorunsuz bağlantı ne güzelmiş...

Zyxel'den uzak durmanızı öneririm. Ben kullanmadım ama  Airties ile ilgili hemen tüm kullanıcıların  deneyimleri  olumlu gözüküyor. Ben de usrobotics 'den çok memnunum.  

Yapılan testlerden ziyade  çok sayıda kullanıcının yaşadığı deneyimler  daha aydınlatıcı oluyor.

Saygılar,

black_flood
03-03-2007, 21:39   |  #3  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

adam gibi test edilirse hiç sorun yok bu chip dergisinin test edipte ful verdikleri notlu anakartlar bile dandikki!!!
berbat dedikleri asrock ve ecs anakartlardan aldığım performansı daha ben bu forumda çok iyi denen bir anakarttan alamadım.anlayacağınız bu forum kim çok reklam ücreti öderse onu yüceltiyor.bir arada dergilerinin birinde chip foxconu övüyordu onunda performansı dillere destan malesef.3.4 ghz bir p4 ten ancak celeron 2.0 ghz performansı alınabiliyor foxcon olunca anakart.

ahmeterdem
05-03-2007, 00:33   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

blacflood ne demek istediğinizi anlayamadım. gerçekten şaşırdım. bence dunyanın bir numaralı Modem üreticisi ZyXEL dir., P661HW modeli ben kullanıyorum hiçbir problemim yok. senin problemin neyse ZyXEL muhendislerine yazarsan anından cevap veriyolar. ZyXEL tekrarlayıcı ozelliği ile uzak noktaya baska bir Access point koyarak tekrarlama niteliği diyorsan . ZyXEL p661HW 'de bu ozellik eklenmiş.
Çok begendiğiniz Airtes'takai repeater mozelliği web şifreleme yapıyor WPA değil. dolayısyla kolaylıkla kırılabilir... Airtes repeat edenlere duyrurlur beleş internet için çok yaralı olacaktır:)
diğer taraftan Modemin yazılım ozelliklerine gelince çok komiksin Airties'ta ne SPI firewall firewall, ne DoS Dos,  ZyXEL'de olan Trend micro Security system Airtes'ı n ahyal bile edmeceği nitelikler ,ZyXEL de  full router ozellikleri var. bu kadar basit Arcadian malını tüm dizaynı ZYXEL'e ait dünyanın bir numaralı Modeme üreticisyle karşılaştırman cok anlamsız... bir de P662HW mdoeli varki Airtes eline su dokemez bu üründe içerik filtreleme 50 den fazla katagoride paket seviyeli antivirus muhendislik harıkası. pahalı oldugu için almadım ama profesyonelelrin tercihi eminim.

ahmeterdem
05-03-2007, 00:47   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

blac_flood acmısken konuyu birde su Airties ADSL sayacım var diyor. ben elektronik muhendisi olarka oldukça endiseliyim. bu aletler milletin elinde patlayacak. Biliyorsunuz sayac demek aletin sürekli üzerinden gecen paketi flash hafızasına yazması anlamına geliyor.her harakette flasha değeri yazıyorsaki dogru bir değer olcmesi için yazması gerekiyor. flah hafıza bir muddet sonra omrunu tamamlayacak. Airties modemler birkaç sene içinde arızalanabilir. gunumuzün en gelişmiş flash diskeriyle hesap ettiğimde omur 5 yılı geçmiyor. ADSL modme için 5 yıl uzun bir süre değil. 2003 'de ilk buyuk ADSL geldiğini dusunursek 5 yıl doldu bile. Airtes'a bunu sormak gerek. kullanmıyorum onedenle benim problemim değil en azından sen sorsan iyi edersin

ahmeterdem
05-03-2007, 00:59   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

sonucta CHIP 'e tesekkur en iyi modemi sectiği için... netgear'ı da performans olarak yılın urunu secmisler. pek anlayamadım ne performansı amaç işlem gucuyse bireysel ve kucuk işletmeler için standart router yeterli olmalı buyuk işletmeyse çok fonksiyornlu ve performanslı firewall gerekli yazılım olarak inceledim pek ozel bir niteliği yok Zyxel P662hw modelini yarıştırsalardı sanırım birinciliği performansta da alırdı.
iş yerimizde Zyxel'in zywall5 firewall'u ve buna bağlı telekomun verdiği Zyxel P660RU kullanıyorum tüm performans birarada tümleşik kayspersky antivirus bluecoat içerik filtreleme antispam IDP muhendislik harıkası.

ahmeterdem
05-03-2007, 01:14   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

selimhun. Zyxel'in en sevdiğim yönü çok fazla özellik olması. ben de muhendis olarak baktığımda zyxel'e hayranım anlıyorum basit bir ürün değil. bilgisiz basit kullanıclar için karmasık gorunuyor. ama zyxel'de ev kullanacılarının işini kolaylaştıran eskiye göre  ciddi ilerlemeler var belli. benim kullandığım p661hw'de turkce kurulum yazlımı var ayrıca en son iş yerimize aldığımız telekom'un verdiği modemde de gordum bir cd takıyorsun hersey online hallediliyor. sadece ileri iler tuslarına basıyorsun. eh kullanıcı adını şifreni bilmen gerekiyor.
yine sadece zyxel modemimde incelemiştim "Zero config" özelliği var. turk telekom desteklemediği için zyxel modemlerde tam kullancılar avantajlarını kullanamıyor. bu ozellik telekomca kullanılsa modemi hatta takmanız yeterli olacak :)  USR ve Airties aynı ürün denebilir Arcadian tarafındna üretiliyor. ürün dizaynı Arcadian'a ait. USR veya Airtes tam bir muhendislik firması değil pazarlama  firması denebilir. pazarlama da muhendislerin sevmediği bir konu bilirsiniz :)

ahmeterdem
05-03-2007, 01:23   |  #8  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

bugun  bu konuya fazla taktım galiba. pazarlama deyince dayanamayarak birseyler daha eklemek istedim. su Airtes ve USR'İ pazarlama mantığı ile alan ev kullancıları değilde şirketlerin bilgi işlem sorumlularına sorsak. onlar muhendislerdir anlarlar iyi maldan yoksa internetten, bu modem bağlandı deyip en iyi modem bu gibi komik karşılaştırmaları gormek çok saçma. Airtes ve USR'i iş yerimize test için bile sokmam ürünün kim oldugu arkası onu belli. internetten ucuz pof poflarla okuyupta bu malı almam elbette. ama kurumlarda Zyxel'ciler klubu olsada orada dogru durust zyxel'i konusmak isterdim.
diğer modemler içinde
Linksys:Bu urun Cisco'nun c si olamaz tamamen eve yonelik. Csco'nun ADSL modemleri var 500-600USD lerde cok guzel ama P662HW'ye baktığımda ZYXEL daha falza niteliğe sahip c isco yine IOS 'un cok az niteliğini koymus bu urunlere velhasıl linksys  niteliksiz ev ürünü
Dlink: bu da arge yapmayarak ürünü oradan b uradan topluyor uzerine Dlink yazıyor.
Pikatel , v.b. diğer modemleri yazmaya gerek yok.

selimhun
05-03-2007, 01:25   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006


Modemler  konusunda  Sayın Ahmet Eldem 'in yaptığı yorumlar bana ''Kimse Yoğurdum Ekşidir Demez'' deyişini hatırlattı. Belirttiğiniz konulara bir kaç noktada itirazım var.

1) Zyxel -bence-dünyanın en büyük ya da en iyi modem üreticisi değildir.Tüm elektronik ürünle için geçerli olan kural burada da geçerlidir. '' Kullanıcının gereksinimlerine en iyi yanıt veren ürün en iyi üründür''.En iyi laptop....en iyi antivirüs...en iyi ekran kartı .....???Şöyle bir internetde surf yaparsanız  ..... ''Yüzlerce'' en iyi görürsünüz.
2) WAP,WAP2... şifreleme artık bütün kablosuz modemlerde var. Airties da yoksa ( Kullanmadım....bilmiyorum) ayıp etmişler doğrusu.
3)Zyxel de  bulunan  Trend Micro Güvenlik Paketi sadece 60 gün için geçerli olup, klasik bir pazarlama organizasyonundan başka birşey değildir. 60. gün de süre dolar ..ya para verip alırsınız ya da  biter gider.!!!
4)Son olarak somut bir  örnek  vereyim: Zyxel 661 hw de mac adres filtrelemesini devreye sokun...save ...edin...Güvenlik şifrelemesinin devreden çıktığını...bağlantınızın kesildiğini görceksiniz...ÇÖZÜM: Modemi açıp  kapayacaksınız....ayarlarınız istenen şekle gelecek....Daha birkaç  ayarının  ''reset'' etmeden devreye girmediğini biliyorum. Bu yazdığım örneği deneyin göreceksiniz. usrobotics bu ayarı birkaç saniyede gerçekleştiriyor...ne reset gerekiyor ne de bağlantı kesiliyor.


Saygılarımla,

ahmeterdem
05-03-2007, 02:10   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

selimhun kardes ne yogurdu.. burada yogurt mu satıyoruz. ürün neyse o.bilmiyorum senin dediğin problemi bendekinde yok,  elbette her cihazda bazı acıkalr olabilir yeni firmware ile duzelir v.s. Bizde Routerın uzamanı bir subemizin bağlı oldugu onca para verip aldığımız cisco'da da hergun bir yeni bug oluyor. kalkıp Airties'ın USR'in buglarını konusmuyorum. neticede elma elma. karşılaştırmaya çalışıyorum.buglar bulundugunda ne kadar surede cozuluyor o onemli. ZyXEl 60 gun deneme ucretsiz suresi var ama ben satın aldım. ayrıca satın almasamda limitsiz bu yazılım bilgisayardaki networkteki problemleri virusleri analiz edip bildiriyor. PC 'me farklı bir virus programı kursamda ZyXEL tüm bilgisayarlar için ikinci bir kontrolu bedava yapıyor. daha ne olsun. fiyatı da USR ve Airites ile aynı  bu ozellik ek bir ozellik. ben bunu P660HW'ye ek olarak aldım bir de VPN vardı v.s. neticede verdiğim fark bana gore fazlasıyla değiyor.
Airties'in WPA sifresi bireyselde ok. ama repeaterı ile WPA çalışamıyor WEB sifreleme yapabiliyor. buda guvenliksiz. yani beleş internet. bu problemi başındna beri Airties çozemiyor.

m_arslan
05-03-2007, 11:15   |  #11  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Selim Bey Merhaba ,

Hatırlarsanız bu konu ile ilgili sizle görüşmüştük. Bu sorunu düzelten firmware/ yazılımı size gönderdim. Bu yazılım ile sorun çözülmüştür. Ürün piyasaya çıktığından beri bu tip bi sorun bize ulaşmadı. Bu sorun şu an kullandığınız yazılımda oluşmuş olabilir. Muhtemelen daha önceki yazılımlarda aynı sorun yoktu. Size gönderdiğim yazılım ile de bu soorunu çözmüş bulunuyoruz.

Şunu belirtmek isterim ki birçok üründe aralıklı olarak yeni firmware ler çıkmaktadır. Bu firmware lerin bir kısmı ürüne yeni özellikler katarken bir kısmı da üründe bulunan bazı bugları çözmektedir.

Bazen normalde üründe olmayan bir bug yeni bir firmware ile üründe oluşabilmektedir.Sonradan farkedilen bu bug bir sonraki firmware ile düzeltilmektedir. Bu sistem şu an dünyada kullanılan ve üretilen her ürün,yazılımda olmaktadır. Mikrosoft , cisco..vs gibi dünya devi ürün ve yazılımlarda da bu mevcut.

Burda önemli olan güçlü bir Ar-Ge desteği ile mevcut sorunu görüp anında çözmektir.Bu da ZyXEL de mevcut.

selimhun
05-03-2007, 15:21   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Yazımda sorunumla ilgilenildiğine kısaca değinmiştim. ''Yiğidi öldür ama hakkını ver demişler''.

Gerçekten ''Zyxel Türkiye'' sorunumla çok yakından ilgilendi. Özellikle  Mühendis Sn. Mülayim Arslan evime kadar geldi. Bağlantı sorunu yaşadığım masaüstü bilgisayarın  kablosuz PCI adaptörü  incelenmek üzere alınarak bana  ambalajında aynı tip bir Zyxel  adaptör-ÜCRETSİZ OLARAK- verildi. E mail adresime gönderilen bir firmware güncellemesi ile de modemle  ilgili şikayetlerim giderildi.

Eleştirdiğim gibi , teşekkür de etmem geektiğine inanıyorum.


Tüm kullanıcılara sorunsuz günler dilerim.

Saygılarımla,


black_flood
05-03-2007, 20:31   |  #13  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

zyxelin kendi çözemediki zaten sorunu.modemde olması gereken tüm özellikler mevcut.modem üreticiside bu modemin piyasadaki tüm tekrarlayıcılarla uyumlu olduğunu söylüyor oda doğru.airtes denedim tak oldu herşey.d-link denedim tak oda oldu sorunsuz oldu dersem yalan olur şifreleme yapınca kilitleniyor ancak şifreleme olmassa çalışıyor,zoom marka denedim oda aynı airtes gibi sorunsuz oturdu ama zyxel kesinlikle oturmuyor ve bu sorunu kendileride açıklayamadı.kullandığım modemde datron marka adsl.içindeki özellik desteği ap modu sadece tekrarlayıcı olarak modemi kullanma özeliiği aynı anda hem ap hemde tekrarlayıcı desteği var.ama koskoca zyxelde ise bu denli kapasiteli ürüne hükmedecek yetenek yok.d-link piyasadaki tek çipset seçen ürün o bile çalıştıysa artık diyecek birşey yok bu konuda.zyxel adsl modem taktı gelen başka servis o bile yapamadı zyxeli aradılar dediklerini yaptık yine nafile.

ahmeterdem
05-03-2007, 21:48   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

blac_flood , ne yapmaya çalıştığını anlayamadım tam olarak ZyXEL'İn hangi ürününü nasıl deniyorsun olmuyor? bizde G570S var işyerinde süper çekiyor repeat ediyor client modda çalışıyor v.s. yanlız evimdeki P661HW ile henuz denemedim çunku  buna ihtiyacım yok P661HW 140m2'lik evimin her yerinde gayet guzel çekiyor. repeter ozelliği ev kullanıcıs için ne kadar onemli bence değil.Airtes cekmiyorsa ekstra repeter gerekiyorsa onun problemi. şayet yer çok buyukse burası onemli bir işyeridir zaten normal bir ADSL router yetmez firewall gerekit.Biz de iş yerinde ZyXEL Friewall kulalndığım için ADSL modemim basit versiyon P660RU birdge modda PPPoA Firewall uzerinde sonlanıyor. wireless için G570s'ler var. Neticede elbette her markanın bir ürün stratejisi vardır. ZyXEL 'de wireless desen üst seviye prof wireless ürünler var Airtes'ta olmayan. yazılım desen UTM security cihazları var. kalkıp urunleri karşılaştırmak anlamsız. ZyXEL her alanda olmalıyım elbette demiyor. önemli olan ZyXEL'de ne sorun varmışta çözememiş onu anlamak ? belirttim mesela  kalırsa ZyXEL'e sormuştum ZyXEL'de geçen paketler sayılıyor ama neden bir rapor olarak tutulmuyor çok basit olmalı dedim ozetle şu sayaç neden yok dedim ürün omrunu kısaltması açısından uygun bir durum değil dediler mantıklı, Airties bunla hava yapıyor diye yılların ZyXEL'i bunu yapamaz.

t_yildiz1
12-03-2007, 22:18   |  #15  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

ahmet erdem seni destekliyorum. ZyXEL 661hw çok harika bir modem. repeater ozelliği eklenmiş. bizim iş yerimizde ZyXEL G570s modeli ile repeater modda çalıştırdım gayet guzel çalışıyor. aslında oldukça iyi çekiyor bizim alt kattaki depomuzdaki yerimiz için performans artırmak için kullandık oldukça başarılı.
Bir de kablosuz dedimde Etilerde Cafe crown'a gittim ZyXEl'İn Hot spot'ı var. printer entegreli G4100 modeliymiş super birşey internet için şifre uretiyor ucretsiz sureli anahtar veriyor. v.s. çok guzel bir ürün.

huyanaz
26-07-2007, 12:30   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004
m_arslan
Selim Bey Merhaba ,

Hatırlarsanız bu konu ile ilgili sizle görüşmüştük. Bu sorunu düzelten firmware/ yazılımı size gönderdim. Bu yazılım ile sorun çözülmüştür. Ürün piyasaya çıktığından beri bu tip bi sorun bize ulaşmadı. Bu sorun şu an kullandığınız yazılımda oluşmuş olabilir. Muhtemelen daha önceki yazılımlarda aynı sorun yoktu. Size gönderdiğim yazılım ile de bu soorunu çözmüş bulunuyoruz.

Şunu belirtmek isterim ki birçok üründe aralıklı olarak yeni firmware ler çıkmaktadır. Bu firmware lerin bir kısmı ürüne yeni özellikler katarken bir kısmı da üründe bulunan bazı bugları çözmektedir.

Bazen normalde üründe olmayan bir bug yeni bir firmware ile üründe oluşabilmektedir.Sonradan farkedilen bu bug bir sonraki firmware ile düzeltilmektedir. Bu sistem şu an dünyada kullanılan ve üretilen her ürün,yazılımda olmaktadır. Mikrosoft , cisco..vs gibi dünya devi ürün ve yazılımlarda da bu mevcut.

Burda önemli olan güçlü bir Ar-Ge desteği ile mevcut sorunu görüp anında çözmektir.Bu da ZyXEL de mevcut.

black_flood
26-07-2007, 16:00   |  #17  
black_flood avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

şunu söyleyim zyxeli çöpe attım artık yerine airtes aldım 4tane ve sadece 3 dakika sürdü kurulumu hepsinin bu sorunları yabancılarda yaşıyor avrupadan hiç adını duymadığım bir model daha getirdi arkadaşım ve oda sorunsuz çalışıyor.sorun zyxelin ürettiği cihazda değil yazılımlar uyumsuz ondan firmware güncellemeside sorunumu çözmedi malesef.kim ne derse desin network dendimi alman ve türk teknolji mimarlarınınkinden şaşmam airtes alman ürünü türk mühendisler tarafından geliştirildi densede sonuçta almanyada fabrikaları.trde bu şans yok üretim yapanın sonu idam!!! helal olsun bize biz geliştirelim ama tr yasak diye yabancılara satıp onları üst seviyelere taşıyoruz.sayın elektronik mühendisi arkadaşım bırak sayacı mayacıda adamlar 3 kmlik alanı kaplayacak şekilde tekrarlayıcı bile yaptı.elektrik ve elektronik geliştirmede masraftan kaçmadan destek veriyor yabancılar.benimde düşüncenm gerek elektrik gerek elektronikli proje ve tasarımlarımda yabancılarla çalışmak burda barajdan elektrik üretiminin maliyeti vede kaynakların tükenmeye başladığını düşünecek olursak bence tr'nin uyanıpta bu projeleri parayla yabancılar gibi araştırıp alması lazım.su kaynaklarını sadece ve sadece içme suyu amaçlı kullanıma çevirme zamanı geldi çattı kapımıza barajlar kuruyor artık.