ZyXEL Türkiye hayatı kolaylaştırıyor!

CHIP Online
01-03-2013, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ZyXEL Türkiye, akıllı evlere yönelik çözümleriyle ve fazlasıyla gücüne güç katıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/zyx ... stiriyor_38969.html

Dünyanın önde gelen iletişim ve haberleşme teknolojileri sağlayıcısı ZyXEL Türkiye, akıllı ev çözümlerine odaklanarak büyümesini sürdürmeyi planlıyor. Akıllı ev teknolojilerinde küresel pazarda olduğu gibi ülkemizde de yatırımlar artmakta ve yeni yapılan konutlarda bu teknolojilerin yaygınlaşmakta olduğu gözleniyor. Genel anlamda kompleks ve birçok farklı yapının bir araya gelmesi ile oluşan akıllı ev teknolojileri, ülkemizde internet ve haberleşme alt yapısının geçirmekte olduğu değişime paralel olarak ivme kazanıyor.


BT ve gayrimenkul sektörleri akıllı ev konseptinde birleşiyor


ZyXEL Türkiye'nin akıllı ev çözümlerine odaklanacağını söyleyen ZyXEL Türkiye Genel Müdürü Vefa Tarhan, bina network altyapısına yönelik olarak sunulan, inşaatların A'dan Z'ye tüm altyapı ihtiyaçlarını karşılayan çözümlerle konut sektörü ile daha yakın bir ilişki içinde olacaklarının altını çizerek, "Her geçen gün daha sofistike bir hal alan servislerle iç içe yaşıyoruz. Yaygınlaşan, erişimi ve kullanımı kolaylaşan bu servislerin artık günlük hayatımızın, özellikle de ev yaşantımızın bir parçası olduğu da bir gerçek. Yeni teknolojiler, evlerimizi akıllı iletişim merkezlerine dönüştürürken, yaşam tarzımızı da daha 'akıllı' kılacak çeşitli servisleri de beraberlerinde getiriyorlar. Son yıllarda tıpkı ofislerde olduğu gibi evlerde de bir dönüşüm yaşanıyor. Artık yeni nesil ev otomasyonu ile birlikte gelen "Akıllı ev" gibi konseptlerden söz ediyoruz. Bu servisler, IP kameralar ve çeşitli algılayıcıları kullanan gözetim ve güvenlik uygulamalarının yanı sıra evlerde daha fazla enerji tasarrufu yapılmasını sağlayan, enerji dağıtım ağı ile entegre olarak kullanılabilen enerji yönetim sistemlerini de içeriyor. Akıllı iletişim teknolojileri ile birlikte doğan ve gelişen akıllı ev konseptinin sunduğu tüm servisler 'hayatı kolaylaştırma' temeline dayanıyor" dedi.


Akıllı ev konseptinin temelinde yer alan teknolojilerden biri olan İnternet Protokolü (IP) sayesinde kullanıcıların evlerindeki cihazlar ile iletişim kurabildiğine değinen Tarhan, böylece klimaları ya da ışıklandırmayı telefon aracılığıyla kontrol edebilirken, TV'deki bir programın uzaktan kaydedilmesinin de mümkün olduğunu vurguladı.


Tüm Konu: ZyXEL Türkiye hayatı kolaylaştırıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr