ZYXEL WAP 3205 v3 Universal Repeater Kurulumu

vinternatt
21-09-2017, 08:43   |  #1  
vinternatt avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

ZYXEL WAP 3205 v3 (şu cihaz:https://cdn.chip.gen.tr/images/galeri/540/2016111015105972385/zyxel-wap3205-v3.jpg) satın aldım.

Konfigürasyon anlatılmış ancak kurulumdan sonra modemle nasıl bağlanacağı, nereye konması gerektiği, çalışıp, çalışmadığının nasıl kontrol edilebileceği, cihazın üzerindeki ışıkların ne anlama geldiği ve doğru çalışırken nelerin yanıyor olması gerektiğine dair en ufak birşey yazılmamış. Konfigürasyonu yaptın, tamam artık universal repeater oldu deyip kesmişler. Afalladım :)

Kablonet kullanıcısıyım, kurulumu zor bela tamamladığımı düşünüyorum. Bilgisayara Ethernet kablosuyla bağlayıp, kurulumda belirtildiği gibi sabit IP atayıp, cihazın modunu Universal Repeater olarak ayarladım ve arayüzde o şekilde gördüm. Kablonet'in 2.4 ghz'lık bandı ile eşleştirmeye çalıştım ve bilgisayarımda kurulumunu yaparken Zyxel'in kendi arayüzünde de ilgili WIFI ağıma bağlı olduğunu yazdı.


Ardından cihazın bilgisayarla olan ethernet bağlantısını kesip, modemin yanına koydum. Bu aşamadan sonra hiçbirşey anlatılmadığı için daha önce Universal Repeater (Evrensel Tekrarlayıcı) kurulumu yapan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Bu cihazı açtıktan sonra kendisine ait bir WiFi Kimliği yayınlıyor, WPS tuşuna bastığım için olabilir. Daha güçlü sinyal için her zaman bağlandığım ağ kimliğine mi girmem gerekli, yoksa Zyxel'in yeni ürettiği ağdan mı girmeliyim? Bunu bile yazmamış adamlar :( Hem her zaman girdiğim ağdan, hem de Zyxel'in ağından bağlandığımda sinyalde bir farklılık göremiyorum, birçok APP'le test ettim, kapalı açık, farklı odalada vs, hep benzer sinyal güçleri ve dalgalanmalar yaşıyorum, cihazın hiçbir etkisi yok gibi duruyor.

Neyi yanlış yapıyor olabilirim? Zyxel'in arayüzündeki görüntü aşağıdaki gibidir. Yardımcı olabilirseniz çok çok sevinirim. 

Son Düzenleme: vinternatt ~ 21 Eylül 2017 08:46 Neden: