Meross Smart Wi-Fi LED Ampul MSL120 İnceleme

Evinizi renklendirmek ve enerji tasarrufu sağlamak için bir akıllı ampul satın alabilirsiniz. Peki, ama hangi akıllı ampulu satın almalı? Bilkom güvencesiyle satışa sunulan Meross Smart Wi-Fi LED Ampul ne gibi özellikler sunuyor? İşte bilmeniz gerekenler...

CHIP Online Notu 85
  • adasd

Kısa bir süre önce sizlerle Meross isimli bir markayı tanımıştık hatırlarsanız. Meross, hayatı kolaylaştıran akıllı ev ürünleri ile bilinen bir marka ve ülkemizde tüketicilerle buluşmasına da Bilkom vesile oldu. Bilkom güvencesiyle satışa sunulan Meross’un ürün ailesinden daha önce 4’lü akıllı prizini sizlerle buluşturmuştuk, değerlendirmesini yapmıştık. Şimdi ise evi renklendiren yeni bir ürünü bizlerle beraber. Bugün yakından bakacağımız Meross’un Smart Wi-Fi LED Ampul MSL120 modeli, bir akıllı ampul ve farklı renk seçenekleri sunuyor.

Şimdi, bu tip ürünler her ne kadar evlerde keyifli, rahat bir ambiyans yaratmak için tercih ediliyor olsa da, aslında biliyorsunuz ki LED teknolojisiyle beraber ampuller de değişti tabii ki ve artık eskisi gibi o 100, 75 ya da 60 mumluk ampulleri almıyoruz. Onların yerine LED ampuller almakta, elektrik tasarrufu için fayda olduğu gibi çok daha uzun ömürlü bir kullanım sağlama noktasında da yarar var. Meross bu ampül için 22.8 yıl kullanım ömrü biçmiş. Elbette sürekli yandığı noktada değil. Günde 3 saatlik bir kullanımda bu süre biçiliyor. Günde 10 saat kullansanız da yine yıllarca kullanım anlamına geliyor bu.

Meross Smart Wi-Fi LED Ampul, geniş renk paleti içeriyor. Bu ampulün ürettiği ışık seviyesi, 60W civarında güç harcayan ampullerin sağladığı ışık kadar, yani 810 lümen seviyesinde. Ancak bunun karşılığında sadece 9 watt değerinde güç çekiyor. Bu anlamda oldukça tasarruflu davrandığı açık. Hatta benzer parlaklığa sahip bir akkor ampulle karşılaştırıldığında yüzde 78,3'e kadar enerji tasarrufu sağlayabiliyor.

Kullanması da çok kolay. Ampulu bağladıktan sonra telefonunuza Meross uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ardından da birkaç dakika içinde kurulumunu yönergeleri takip ederek yapabiliyorsunuz. Sonrasındaysa artık tamamen uygulama üzerinden kontrol ederek, istediğiniz renk ve parlaklık ayarını yapabilirsiniz.

Uygulamada hazır profiller ve zaman ayarı var, bunları kendiniz değiştirebiliyorsunuz. Parlaklığını istediğiniz gibi ayarlayabiliyor, renk paletinden de yanmasını istediğiniz rengi seçenebiliyorsunuz. Buradan ampulün hangi renkte yanacağını ve parlaklığını ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca yine renk sıcaklığını da ayarlamanız mümkün. Ampul, 2700K ile 6500K arasında sıcaklık değerlerine sahip.

Bunların yanı sıra bu akıllı ampul, Apple HomeKit/Siri, Google Assistant, SmartThings, Line Clova ve Amazon Alexa gibi birçok sesli asistan programları ile uyumlu yapıda. Bu sayede eller serbest şekilde sadece sesinizle ampulünüzü kontrol edebiliyorsunuz. Yani baktığınızda aslında klasik bir ampulden çok daha fazlasını yapıyor.

Sonuç

Evet, üzerine daha fazla konuşulacak bir şey kalmadı gibi; Meross Smart Wi-Fi LED Ampul MSL120 basit ve işini iyi yapan bir çözüm olmuş. Kurulumu çok kolay, uygulama üzerinden renk ayarlama seçenekleri de öyle. Odanıza takıyorsunuz ve sonrasında da istediğiniz ambiyansa kavuşuyorsunuz. Akıllı ampullerle farklı renk seçenekleri gerçekten hoş olabiliyor, enerji tasarrufu sağlaması da cabası. Ancak bu noktada seçenek çok. En bilinenleri ise TP-Link’in Tapo serisi ve Philips’in modelleri. Onlara da bakmanızı öneririz.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Meross Smart Wi-Fi LED Ampul MSL120
Ürün Markası Meross
CHIP Online Notu
85
Parlaklık 810 lümen
Renk Sıcaklığı 2700K – 6500K
Giriş Gücü 9W
Wi-Fi Protokolü 802.11 b/g/n
Wi-Fi Frekansı 2.4 GHz
Kullanım Ömrü 22.8 yıl