Kasetten USB'ye depolama birimleri...
Hangilerini hatırlıyorsunuz?: Geçmişten bugüne veri depolama birimlerini mercek altına aldık.

4
20
Disketlerin gerçek serüveni IBM'in 23FD model disketleriyle ilk kez 1970'li yıllarda başladı. İlk önceleri sadece salt-okunur formatta çalışabilen disketler, daha sonraki modellerinde ise yazma yeteneğine de kavuştular ve ilerleyen yıllarda 80KB'lık kapasiteye kadar ulaştılar.
Kullanım süresi: 1971-1976

5
20
Wang Laboratories isimli bir bilgisayar firması, 1976 yılı gelip çattığında daha ufak çaplı bir disket sürücü geliştirmeye karar verdi ve 5.25 inç'lik yeni disketleriyle birlikte ilk disketlerle karşılaştırıldığında boyutları bir hayli küçüldü. 1.2MB'lık bir kapasitesi bulunan disketlerin en parlak yılları ise 1978'den sonra başladı ve LucasArt'ın orijinal Maniac Mansion ve Sierra'nın Leisure Suit Larry 1 isimli oyunları bu disketlerle birlikte kullanıcılara ulaşmaya başladı.
Kullanım süresi: 1976-1982

6
20
Disketlerin en büyük problemlerinden biri şüphesiz fazlaca büyük bir yapıda olmalarıydı. 5.25 inç'lik disketlerle ebatları biraz daha küçük olsa da, disketlerin biraz daha ufalmaya ihtiyacı vardı ve bu ihtiyacın karşılanması pek de uzun sürmedi. 3.5 inç'lik modelleriyle bir dönüm noktası olan disketler bugün dahi hala kullanılıyor.
Kullanım süresi: 1982 - ...

7
20
1980'li yılların başlarında ortaya çıkan CD-ROM'lar, bugünkü modelleriyle karşılaştırıldığında nispeten daha yavaş bir dönüş hızına sahipti ve yüksek fiyatıyla el yakıyordu. Sınırlı sayıda üretildiğinden ve ilk yılları olduğundan dolayı kullanımı hemen yaygınlaşmayan CD'ler, disketlere nazaran sahip oldukları dev kapasiteleriyle göz doldurdular. Oyunlar için yeni bir çağı başlatan CD-ROM'ların hemen akabinde CD-RW'ler ortaya çıktı ve 1997 yılında hayatımıza girdi. Standart bir diskete göre 450 kat daha fazla veriyi içerisinde taşıyabilen CD'ler, günümüzde de hala yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Kullanım süresi: 1980 - ...