Kasetten USB'ye depolama birimleri...
Hangilerini hatırlıyorsunuz?: Geçmişten bugüne veri depolama birimlerini mercek altına aldık.

7
20
1980'li yılların başlarında ortaya çıkan CD-ROM'lar, bugünkü modelleriyle karşılaştırıldığında nispeten daha yavaş bir dönüş hızına sahipti ve yüksek fiyatıyla el yakıyordu. Sınırlı sayıda üretildiğinden ve ilk yılları olduğundan dolayı kullanımı hemen yaygınlaşmayan CD'ler, disketlere nazaran sahip oldukları dev kapasiteleriyle göz doldurdular. Oyunlar için yeni bir çağı başlatan CD-ROM'ların hemen akabinde CD-RW'ler ortaya çıktı ve 1997 yılında hayatımıza girdi. Standart bir diskete göre 450 kat daha fazla veriyi içerisinde taşıyabilen CD'ler, günümüzde de hala yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Kullanım süresi: 1980 - ...

8
20
1990'lı yılların başında ilk kez ortaya çıkan manyetik-optik disk sürücüler, adından da anlaşılacağı üzere manyetik ile optik teknolojilerini bir araya getiren yeni bir disk teknolojisiydi. 90mm ebatlarında ve 2.6GB'lık bir kapasiteye sahip olan bu diskler bugün için hala kendine kullanım alanı bulabiliyor.
Kullanım süresi: 1990 - ...

9
20
Bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle birlikte cihazların da ebatları bir hayli küçüldü. Elbette bundan CD'ler de etkilendi ve 1992 ila 1996 yılları arasında MiniDisc denilen küçük çaplı CD'ler hayatımıza girdi. Manyetik optik teknolojisini biraz daha ileri bir noktaya taşıyan MiniDisc, 1GB'lık bir kapasiteye sahipti ve popülerliğinin en fazla görüldüğü zaman dilimi 1993 senesiydi.
Kullanım süresi: 1990 - 1996

10
20
Günümüzde ileri teknoloji ürünü olan tüm DSLR kameralarda yer alan CompactFlash(CF), taşınabilir cihazlar için vazgeçilmez bir veri taşıma birimidir. Type I denilen birinci nesil CF kartlara nazaran daha kalın bir yapıda olan Type II CF Kartları, günümüzde düşük maliyeti ve daha yüksek performans değerlerine sahip olmasıyla dikkat çekerken, kapasiteleri 64GB'a kadar ulaşabiliyor.
Kullanım süresi: 1994 - ...