Saç baş yolduran telif davaları
RIAA gibi telif haklarını koruyan kurumlar çok ciddi hatalar yapabiliyor. İşte trajikomik davalar...

4
10
2006 yılında gerçekleşen bir diğer davanın başrolünde ise bu kez 66 yaşındaki Lola Scruse bulunuyordu. İnternet ve bilgisayarla ilgili hiçbir fikri olmayan ve böbrek yetersizliği dolayısıyla her gün dilaize bağlanmak durumunda kalan Scruse, bir gün RIAA tarafından 6000 Dolarlık tazminat davasıyla yüzleşti. 6000 Dolar değerindeki 827 şarkıyı illegal yollardan bilgisayarına indirdiği iddia edilen Scruse, illegal yollardan müzik indirmenin ne demek olduğunu tam olarak bilemediğinden hakkını yeteri kadar savunamadı. Zaten diyalize girmesinden ötürü her gün yüksek faturalarla yüzleşen Scruse, RIAA'in açtığı davanın ertesinde küçük torununu daha yakından izlemeye ve bilgisayarda tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışmaya başladı. Ancak buna rağmen davalık olduğu RIAA'ye bu tazminatı ödemekten kurtulamadı.

5
10
Berry, 2007 yılının Şubat ayında RIAA tarafından mahkemeye verildi. Her zamanki gibi illegal yollardan dosya indirme konusunda suçladığı Berry, aslında homeless diye tabir edilen ve ABD'de yaşayan, evi olmayan aciz bir vatandaştı. Kayıtları yakından incleyeen ancak açık adresini bir türlü bulamadığı Berry'nin daha sonra evinin bile olmadığını öğrenen RIAA, ardından davasından vazgeçmek zorunda kaldı.

6
10
İllegal yollardan dosya indirdiği tespit edilen bir kişi daha RIAA tarafından mahkemelik oldu. Ancak bu kez durum çok daha vahimdi; zira evinde henüz bilgisayarı bile bulunmayan bir vatandaş, RIAA tarafından yasal olmayan yollardan dosya indirmekle suçlanıyordu.

7
10
Açtığı davalar konusunda hız kemeyen RIAA, bu kez de 83 yaşındaki ertrude Walton'u hedef seçmişti. 700'den fazla şarkıyı p2p yazılımları ile illegal olarak bilgisayarına indirdiğini iddia ettiği Walton'u mahkemeye veren RIAA, yine bir yanlış tespite kurban gitmişti; zira suçlanan Walton hem bilgisayara sahip değildi; hem de artık hayatta değildi!