General Mobile GM 23 İnceleme

90 Hz ekran tazeleme hızı, 50 megapiksel kamerası ve 5000 mAh kapasiteli bataryasıyla fiyatına göre beklenenden fazlasını veren General Mobile’ın GM 23 modelini tüm detaylarıyla inceliyoruz.

CHIP Online Notu 82
  • 90 Hz ekran tazeleme hızı
  • Kamera performansı
  • 5000 mAh batarya
  • Kaliteli kasa
  • Fiyat
  • Geniş açı kameraya sahip değil
  • Hızlı şarj özelliği yok
  • Mono hoparlör

Doların tekrar yükselişe geçtiği bu günlerde uygun fiyatlı bir telefon bulmak gittikçe zorlaşıyor. Bir zamanlar “2000 TL altı en iyi akıllı telefonlar” gibi listeler oluştururken, bu fiyat artık 5000’lere çıkmış durumda. Bu noktada ise imdadımıza General Mobile’ın GM 23 modeli yetişiyor.

General Mobile GM 23, 90 Hz’lik ekran yenileme hızı ve 50 megapiksellik kamerasıyla kendini öne çıkarmayı başarıyor ve 4 bin 700 TL fiyatıyla, 5 bin TL altı akıllı telefon kategorisinde en iddialı modellerden biri oluyor. Bu arada daha uygun fiyatlı modeli GM 23 SE de var. Onun incelemesini de yakında sizlerle paylaşacağız.

General Mobile GM 23 Tasarımı Nasıl?

Tasarım kısmından başlarsak, elimizde Derin Mavi renki modeliyle bulunan GM 23, bu renk ile kategorisi için oldukça klas ve güzel görünen bir telefon olmuş. Bunun dışında Simsiyah ve Kutup Beyazı olmak üzere 2 renk seçeneği daha var. Ancak bize sorarsanız en güzel seçenek Derin Mavi renkli olanı, ancak tabii ki tercih sizin.

Arka tarafa baktığımızda mat bir yüzey görüyoruz. Bu yüzey cam malzemeden yapılmış ve dokunulduğunda ipeksi bir hissiyat veriyor. Bunları, giriş seviyesi telefonlarda görmeye alışık olmadığımızı söylemek lazım. Yan çerçeveler ve kamera bloğunda ise parlak bir yüzey tercih edilmiş. Bu kısımlar mat yüzeyle birleştiğinde oldukça şık bir tasarım ortaya çıkmış.

Telefonun çevresine baktığımızda, sol tarafta SIM ve microSD kart tepsisi yer alıyor. Sağ tarafta ise ses tuşları ve parmak izinin entegre olduğu güç tuşu bulunuyor. Telefonun altını çevirdiğimizde USB-C girişi, 3.5mm kulaklık jakı ve hoparlör ızgarası görüyoruz. Hoparlör mono, fakat sınıfına uygun ölçüde tatmin edici bir ses sağladığını söyleyebiliriz.

General Mobile GM 23 Ekran Özellikleri Neler?

Ön tarafta bizi damla çentikli bir ekran karşılıyor. Bu çentikli ekran, 6.52 inç büyüklüğünde ve 720x1600 piksel çözünürlüğünde IPS LCD bir panele sahip. Asıl dikkat çeken kısım ise 90 Hz tazeleme hızı sağlaması. Oyunlarda, animasyonlarda ve arayüzdeki geçişlerde bu farkı çok rahat hissedebiliyorsunuz. Sosyal medyada gezinirken bile bu akıcılık, sizi daha kaliteli bir ekrana baktığınıza ikna ediyor.

Daha yüksek tazeleme hızı, ekranın daha fazla güç tüketmesine neden olduğundan, şarjınızın daha uzun süre gitmesini istemeniz durumunda ayarlardan 60 Hz’e düşürme opsiyonunuz var. Bu durumda akıcı bir ekran deneyiminden vazgeçmeniz gerekiyor. O nedenle 90Hz kullanmak daha iyi bir seçim olacaktır, kaldı ki zaten bir kez 90Hz kullandıktan sonra, 60Hz’e dönmek istemeyeceksiniz.

General Mobile GM 23 Özellikleri ve Performansı

GM 23, Android 12 ile birlikte geliyor. Arayüz saf Android’e çok yakın olduğundan, biraz aşinalığınız varsa adaptasyon konusunda sorun yaşamazsınız. Telefon, MediaTek’in 8 çekirdekli Helio G37 işlemcisiyle donatılmış ve artırılabilir RAM seçeneğiyle 4 + 4 GB olmak üzere toplamda 8 GB olarak kullanım imkanı sağlıyor. Bu sanal RAM seçeneği son zamanlarda sıkça kullanılmaya başlandı, giriş seviyesi bu telefonda yer alması da performansa katkı sağlaması açısından oldukça önemli. Telefon, depolama tarafında da oldukça yeterli bir hafızaya sahip. 128 GB bir alan bulunsa da bana yetmez dediğiniz durumlarda 256 GB’a kadar microSD kart takabiliyorsunuz.

GM 23, performans olarak günlük kullanım için yeterli, fakat çok güçlü bir oyun performansı beklememek lazım. Ekranın 90 Hz tazeleme hızına sahip olması ise oyun deneyimini destekleyen bir etken. Kullandığımız süre boyunca, internette gezinirken, dizi-film izlerken veya sosyal medya uygulamalarında hiçbir sorun yaşamadık. Oyunlarda telefonun bir miktar ısındığını fark ediyorsunuz fakat bu dert edecek seviyede değil.

Giriş seviyesi bir telefonda pek fazla görmediğimiz bir diğer özellikse bataryaya ilişkin. GM 23’te 5000 mAh kapasitesinde batarya yer alıyor. Böylece telefonum kapanacak derdiniz ortadan kalkıyor; 2 güne kadar pil performansı üretebiliyor. Şarj için de kutudan çıkan 15W gücünde güç adaptörünü kullanıyorsunuz. Bu adaptörle şarj süresi biraz uzun olsa da tam dolumdan sonra gün içinde kolay kolay tekrar fişe takmanız gerekmiyor.

General Mobile GM 23 Kameralar

General Mobile, GM 23’te ana kamera olarak f/1.8 diyafram açıklığında 50 megapiksel bir kamera sensörü kullanmış. 50 megapiksellik kamerada, 4’ü 1 arada piksel gruplama teknolojisi kullanılarak düşük ışık koşullarında renk doğruluğu ve yüksek kaliteli kareler sağlanması hedeflenmiş. Genel olarak fotoğraf kalitesine baktığımızda, tatmin edici sonuçlara ulaştık.

Ana kamera, gün ışığında çektiğimiz fotoğraflardan geçer not alıyor. Gece çekimlerinde ise fiyatına göre yeterli performans sağlıyor. GM 23’te geniş açılı bir kamera ise bulunmuyor. Fakat derinlik kamerası sayesinde portre fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Portre modunda, arka planla ayrımı segmentine göre yeterli düzeyde başarıyor.

Kamerayı açtığınızda varsayılan olarak 50 megapiksel seçili oluyor. Daha detaylı fotoğraflar çekmek için uygun olsa da fotoğrafların boyutu çok büyük olduğundan, diğer çözünürlük boyutlarını tercih edebilirsiniz. 12 megapiksel olarak çektiğimiz fotoğraflarda da görüntüler gayet net gözüküyor.

8 Megapiksellik ön kamera da gün ışığında iyi sonuçlar çıkarıyor. Renkler canlı ve net gözüküyor. Ne yazık ki aynı performansı gece modu olmadığı için düşük ışıkta alamıyorsunuz.

Video tarafında ise 1080p video çekimi destekleniyor. Ekstra olarak titreşim önleme özelliğine yer verilmiş ve bu özellik hareketli anlarda sallantıları bir miktar giderebiliyor. Ayrıca video noktasında ağır ve hızlı çekim video kaydı almanıza da olanak sağlıyor.

Sonuç

Sonuç olarak baktığımızda General Mobile GM 23’ün şu an giriş seviyesinde telefon arayanlar için 5000 TL bandında alınabilecek en iyi telefonlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. 90 Hz akıcı ekranı, yüksek çözünürlüklü ve uygun ışıkta kaliteli fotoğraflar çeken kamerası, 5000 mAh değerinde uzun kullanım ömrü sağlayan bataryası ve şık tasarımıyla segmentine göre sizi mutlu edecek bir telefon olmuş.

Güncel fiyatına baktığımızda, resmi sitesinde 5.199 TL olarak karşımıza çıkıyor. Fakat, farklı e-ticaret veya teknoloji mağazalarından 4.700 TL’den başlayan fiyatlarla bulmanız mümkün. Bu arada General Mobile’ın kendi sitesinden satın alırsanız, “GM Hep Yeni” paketini belli bir ücret ödeyerek alabilir ve telefonu aldığınız fiyat kadar bir indirimle, 2 yıl içinde yeni bir model ile değiştirebilirsiniz; bunu da söylemiş olalım.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli General Mobile GM 23
Ürün Markası General Mobile
CHIP Online Notu
82
İşletim SistemiAndroid 12
İşlemciMediaTek Helio G37
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.3 - GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu6 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1600 px
Grafik İşlemciAdreno 642L
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama128 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera50 MP
Arka Kamera (2)8 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar76 x 164 x 8.9 mm
Ağırlık204 gr.