Parfümlerinizi neden banyoda bırakmamalısınız? İşte bu durumun sebebi...

Gıda gibi son kullanma tarihlerinin olmadığı düşünülürse parfümlerin bozulmayacağı varsayılabilir. Ama aslında kokular da bozulabilir Örneğin bir parfümün banyoda bırakılmaması gerekir... Peki bu durumun nedeni ne?

Parfümlerinizi neden banyoda bırakmamalısınız?

Parfümlerinizi neden banyoda bırakmamalısınız? Bu makalede bu sorunun yanıtına bakıyoruz. Evdeki parfümlerin kokuları zamanla bozulabilir. Bu duruma yol açan en önemli faktör tabiki saklama koşulları...

PARFÜMLER NEDEN BANYODA SAKLANMAMALI?

Teknoloji sitesi Chip.de bu konuda "Çoğu insan parfümlerini banyoda tutar. Aslında burası kokuları saklamak için iyi bir yer değil. Çünkü en sevdiğiniz parfümün raf ömrü genellikle saklama koşullarına bağlıdır. Yanlış saklanırsa kokular değişebilir ve parfüm uçabilir. Nem ve sık sıcaklık değişimleri nedeniyle banyoda parfüm bulundurmamak daha iyidir. Kokuları yatak odası gibi karanlık ve serin bir yerde saklamak en iyisidir. Bu onları orijinal kokularını korurken güneşten ve aşırı sıcaktan korur" diyor.

Alternatif olarak, ambalaj üzerindeki ilgili saklama talimatları (şişeyi orijinal kutusunda dik tutma, kullanırken şişeyi sallamama vb) da dikkate alabilir ve şişeleri buna göre saklayabilirsiniz.

AŞIRI SICAK VE GÜNEŞ IŞIĞINDAN UZAK TUTULMALI

Fragrance Direct'ten 2017 yılında yapılan bir açıklamada da "Doğrudan güneş ışığı kokuları hızla bozabilir,. Isı, bir parfüme kokusunu veren kimyasal bağları parçaladığı için kokuları da etkiler. Doğrudan ısı yalnızca koku için kötü değildir, deforme olabilir. Koyu veya opak şişelerde paketlenmiş bazı kokular, şişe ışığın kokuyu bozmasını geciktireceğinden dışarıda bırakılabilir. Ancak bunları mümkünse pencere pervazlarından ve radyatörlerden uzak tutun" denilmişti.

Fragrance Direct temsilcisi ise "Genel olarak, şişe ne kadar koyu olursa, parfüm o kadar iyi saklanır. Pek çok insan parfümlerini en sık kullanıldığı ve erişilebilir yer olan banyoda saklar. Ne yazık ki aşırı nem, parfümdeki partikülleri parçalayabilir ve banyo veya duş açıldığında, buhar kapalı alanı doldurur ve bu da aslında parfüme zarar verebilir. Banyoda parfüm saklamak ancak bir dolap veya köşe varsa kabul edilebilir. Şüpheye düştüğünüzde, yatak odası gibi kuru bir odada saklayacak yer bulun" demişti.