Uçan motosiklet geliyor! Bilim kurgu filmleri gerçek olabilir... Hedefinde Orta Doğu var

Bilim kurgu filmlerinde rastladığımız uçan motosikletler yakın zamanda gerçek olacak gibi görünüyor. Japon şirket ALI Technologies, 777.000 dolarlık bir uçan motosiklet üzerinde çalışıyor. Japon girişim halka arz da hedefliyor.

Uçan motosiklet geliyor! Bilim kurgu filmleri gerçek oluyor

Japon şirket ALI Technologies, saatte 80 kilometre hıza ve 40 dakikaya varan seyahat menziline sahip 300 kilogramlık XTURISMO aracı geçtiğimiz yıl Ekim ayında internet sitesinden ön siparişe sundu.

Mart ayında Hokkaido’daki bir beyzbol maçının açılış töreninde yaptığı gösteri sonrası Japonya’da manşetlere taşınan araç, 777.000 dolar.

"Orta Doğu'da İlgi Topladı"

ucan motosiklet

Şirketin CEO’su Daisuke Katano, Bloomberg’e verdiği röportajda araçların çöl arazisi nedeniyle Orta Doğu’da ilgi topladığını söylüyor ve “İnsanların yolların kötü olduğu ve arabaların ulaşamadığı yerlerde ve su birikintilerinde seyahat etmelerini sağlayacak” diyor.

Daisuke Katano "Kurtarma ekipleri tarafından başka türlü erişilemeyen yerlere ulaşmak için de kullanılabilir." diyor.

Uçan Arabalar 2040'a Kadar Yükselecek

Fortune Business Insights tarafından yayınlanan bir rapor, küresel uçan araba pazarının 2040’a kadar 1.5 trilyon dolara çıkacağını öngörüyor.

Thenextweb’in haberine göre şu an için bu tür araçlarla ilgili herhangi bir düzenleyici çerçeve yok. Şimdilik XTURISMO yalnızca özel mülklerde ve yarış pistlerinde kullanılabilir durumda.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Japonya, Uçan Araba eVTOL İçin Resmi Olarak Onay Verdiğini Duyurdu!