Stress Check by Azumio

Stres seviyenizi gerçek zamanlı olarak ölçebileceğiniz bir uygulama.

Stress Check by Azumio

Stress Check by Azumio, psikolojik veya fiziksel stres seviyesini ölçebilen yenilikçi bir Android uygulamasıdır. Bu uygulamayı ile gerçek zamanlı olarak stres düzeyinizi öğrenebilirsiniz.

Hepimiz belirli bir kitle karşısında konuşma yaparken, bir egzesiz sırasında veya önemli bir sınav öncesinde kalp ritmimizde değişim yaşarız. Uygulama, Heart Rate Variability (HRV) adı verilen Kalp Hızı Değişkenliği'ni analiz ederek stres düzeyini tahmin edebiliyor. Ölçüm kayıtları daha sonra tarihlere göre kayıt altında da tutuluyor.

Stres düzeyimi nasıl ölçerim?

Uygulamayı cihazınıza kurup çalıştırdıktan sonra, Ayarlar (Settings) bölümünden cinsiyetinizi ve doğum tarihinizi girin. Ölçüm işlemi yaklaşık olarak 2 dakika sürecektir. Bu süre zarfında kendinize rahat bir pozisyon belirleyip telefonunuzu sabit bir şekilde tutmanız gerekiyor.

Hazır olduğunuz anda parmağınızı cihazınızın kamera lensinin üzerine kapayıp "Start" düğmesine basın. Çok sert bastırmanıza gerek yok. Ölçüm sırasında parmağınızın soğuk olmaması ve vücut ısısında olması gerekli.

Okuyucu Yorumları