Visidon AppLock

Yüz tanıma sistemi ile Android cihazınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz!

Visidon AppLock

Yüz tanıma uygulamasını kullanarak Android cihazınızın güvenliğini artırabilirsiniz. Galeri, SMS, telefon ayarları ve cihazınıza kurmuş olduğunuz diğer tüm uygulamaları yüz tanıma sistemi ile kilitleyebilir ve size özel bilgilerinizi erişime kısıtlı hale getirebilirsiniz.

Visidon AppLock uygulamasını cihazınıza kurduktan sonra ilk aşamada yüzünüzü taratıp yeni bir profil oluşturuyorsunuz. Daha sonra "Apps" bölümüne geçerek yüz tanıma sistemi ile açılmasını istediğiniz uygulama veya bölümleri işaretliyorsunuz. Örneğin telefonunuzun SMS bölümüne kısıtlama getirdiniz diyelim. Bu bölüme girdiğinizde otomatik olarak yüz tanıma sistemi çalışacak ve cihazınızın ön tarafında bulunan kamera ile yüzünüzü taranacaktır. Eşleşme doğruysa SMS bölümüne erişim sağlayabilecek, değilse uygulama tarafından giriş izni verilmeyecektir.

Uygulamayı aktif duruma getirip kullanabilmeniz için yeni bir yüz profili oluşturmanızın yanında acil durumlar için kullanabileceğiniz alternatif bir parola koruması da belirlemiş olmanız gerekecektir. Bunu da uygulama arayüzünde yer alan "Alternative lock" bölümünden tanımlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları