1.1.1.1 DNS'e VPN Desteği Geliyor

1 yıl önce indirmeye sunulan 1.1.1.1 DNS uygulaması, çok yakında yeni bir isimle birlikte VPN desteğine de kavuşacak!

1.1.1.1 DNS'e VPN desteği

Geçtiğimiz yıl 1 Nisan tarihinde, Cloudfare'in 1.1.1.1 DNS uygulaması indirmeye sunulmuştu. Her ne kadar çoğu insan, tarih nedeniyle bunun bir şaka olduğunu düşünse de, karşımızda duran gerçek bir uygulama idi ve uygulama aracılığıyla Cloudfare'in DNS servisine kolayca bağlanmak mümkün hale geliyordu.

Aradan bir yıl geçti ve şimdi Cloudfare, uygulamasının Warp ismi ile yeni bir döneme girmeye hazırlandığını duyurdu. Henüz yayınlanmamış olsa da Warp, öncelikle bağlantıyı VPN üzerinden yapmaya başlayacak. Ayrıca Cloudfare'in açıklamalarına göre, pek çok DNS ve VPN kullanıcısının yaşadığı yavaş internet gibi sorunlar ortadan kalkacak. Hatta internet hızının ve güvenliğin artırılacağı söyleniyor.

Eğer daha da hızlı bir internet bağlantısı isterseniz, bir de Warp+ uygulaması yayınlanacak. Tabii ki bu uygulamanın kullanıcı, belli bir ücret karşılığında olacak.

Eğer bekleme listesine adını yazdırmak ve Warp yayınlandığında haberdar olmak istiyorsanız, şu an Android ve iOS uygulama mağazalarında bulacağının 1.1.1.1 uygulamasını indirebilir ve uygulama içerisinden kayıt yapabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları