1 DVD’de 4 film

Xvid, DVD’lerinizi CD’ye sığdırabiliyor. Auto Gordian Knot aracı ve CHIP ipuçları yardımıyla karmaşık ayarların üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.

1 DVD’de 4 film

Şu ana kadar herhangi bir hatası ortaya çıkmayan Auto Gordian Knot ve ücretsiz MPEG4 Codec Xvid 1.0’ın final sürümü, beraber yenilmez bir takım oluşturuyorlar. Bu sayede toplam 5 GByte’lık DVD materyali neredeyse mükemmel bir kalite ile tek bir CD’ye sığdırılabiliyor ve bu CD, DivX uyumlu birçok oynatıcıda sorunsuz bir şekilde izlenebiliyor. Bunun için aşağıdaki işlemleri uygulamanız yeterli: Öncelikle Auto Gordion Knot (Auto Gordion Knot, www.autogk.net) programını kurmalısınız. Bu paket içerisinde Xvid Codec’in grafik arayüzünün haricinde alt yazılar için VobSub ve AviSynth filtre paketi de bulunuyor. Bu yazılım paketinin tamamını kurun ve daha sonra Auto Gordian Knot programını çalıştırın.

1- Buradaki Input Directory alanına DVD’nizin bulunduğu kaynak sürücü veya klasörü girin. Hemen sağındaki alana ise AVI dosyalarının nereye kaydedileceğini girin. Hemen bunun altı ndaki satırda ise DVD’nin çözünürlüğü ve biçimi görüntülenir.
<br2- DVD tanındıktan sonra dönüştürme sırasında kullanmak istediğiniz ses izini Audio Track açılır listesinden seçebilirsiniz. Daha sonra VobSub uyumlu olarak kaydedilmesini istediğiniz alt yazıyı ise Subtitle Track açılır listesinden belirleyin. Alt yazıyı oynatacak olan bilgisayarda VobSub programını yüklü olması gerekiyor. Bilgisayardan bağımsız çalışan DivX oynatıcılarıysa ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymadan sorunsuz bir şekilde gösterebilirler.

1 DVD’de 4 filmİpucu: [Ctrl]+[F10] tuş kombinasyonunu kullanarak video için ikinci bir ses izi de seçebilirsiniz. Windows Media Player veya PowerDVD gibi birçok yazılım tabanlı oynatıcı ve hatta yeni nesil donanımsal DivX oynatıcılar da bu özelliği destekliyorlar. Bunun için Media Player Classic’i veya kullanımı oldukça yaygın olan ZoomPlayer oynatıcısını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

3- Output Size kutusuna dosyanın sonuç büyüklüğünü girin. İki CD yüksek kaliteli bir film için yeterli. Sonuçta elde edilecek dosyanın üç veya daha fazla CD’ye sığması istisnai bir durum olsa da karşınıza çıkabilir. Biz, iki saate kadar olan filmler için tek CD kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Advanced Settings penceresini, üzerindeki değerler en iyi şekilde ayarlandığı için göz ardı edebilirsiniz.

4- Şimdi Add Job düğmesine tıklayın. Şayet birden fazla filmi arka arkaya dönüştürmek istiyorsanız aynı adımları tüm DVD’ler için tekrar edin. Start düğmesini kullanarak işlemi başlatabilirsiniz. Bir DVD’nin dönüştürülmesi 2.4 GHz’lik bir Pentium 4 işlemci ile dört saat kadar sürecektir. Elde ettiğiniz Avı dosyalarını Nero gibi bir program yardımıyla CD veya yine DVD üzerine yazabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları