1 haftada 2.5 milyon indirilen anti-virüs...

Bu anti-virüs yazılımı, sadece 1 haftada 2.5 milyon kez indirildi... İşte o anti-virüs ve önemi...

1 haftada 2.5 milyon indirme!

Android işletim sistemi kullanan cep telefonları için indirmeye sunulan anti-virüs yazılımı geçtiğimiz hafta 2.5 milyon indirme rakamına ulaşmayı başardı.

Linux temelli bir işletim sistemi olan Android oldukça güvenli. Ancak Linux açıklarından ve özellikle root yani kök dizin açığından etkileniyor. SMS ve trojan gibi tehlikelerin de ortaya çıkması, kullanıcıları önlem almaya sürüklüyor.

DroidSecurity'nin reklam ile desteklenen ücretsiz anti-virüsü en çok indirilen 50 uygulama arasına girdi. DroidSecurity'den Dror Shalev yaptığı açıklamada bulut-bilgi işleme dayalı uygulamada sadece 200 virüs işaretinin bulunduğunu ve çoğunlukla casus yazılımlara ve phishing tehlikelerine karşı koruduğunu belirtti.

Bu uygulamaya talebin AV uygulamalarını kullanmaya alışkın olan Windows kullanıcıları sayesinde yüksek olduğu kaydediliyor. DroidSecurity Android'in zaman içerisinde Windows'un yerini alacağını belirtiyor. Netbooklardan TV'lere yatırımlarını Android üzerine kurduklarını aktaran şirketin çalışanları, bu yatırımlarının karşılığını ne kadar alacak bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları