1 milyar km hızda yolculuk!

Ünlü astrofizikçi Stephen Hawking gelecekteki uzay yolculuklarının nasıl olacağını anlattı!

1 milyar km hızda yolculuk!

Yaşayan en önemli bilim adamların biri sayılan Stephen Hawking, uzay ile ilgili merak ettiğimiz konularda bizi aydınlatmaya devam ediyor. Sizlere daha önce aktardığımız açıklamasında uzaylılar hakkında oldukça ürkütücü ön görülerde bulunan Hawking, bu kez de gelecekte gerçekleşecek uzay yolculuklarının nasıl olacağına dair görüşlerini paylaştı.

Daha önce bu konuda hiç konuşmadığını söyleyen Hawking, bunun sebebinin ise bilim dünyasında "çatlak" olarak nitelendirilmemek istemediğini olduğunu açıkladı. Neyse ki Hawking bu korkusunu bir kenara bıraktı ve ön gördüğü gelecek hakkındaki düşüncelerini paylaşmaya başladı.

Hawking, gelecekte Einstein'ın görecelik kuramının alt üst olacağını söyledi ve saatte 1 milyar km hızla hareket edecek uzay gemiler yapmanın mümkün olacağını söyledi. Hawking'e göre bu gemiyle 1 saatlik yolculuk sırasında ise Dünya'da 1 yıl geçmiş olacak. Böylesi bir gemi üretmenin ve uzaya yollamanın sadece 1 saatlik bir yolculuk hedefiyle gerçeklemeyeceğini ön görecek olursak bu tip bir uzay gemisi ile sadece yıllar değil, nesiller arası yolculuklar yapılabilecek demektir.

Okuyucu Yorumları