1 Milyon Google Uygulaması Artık Daha Güvenli

Google'a göre Android Güvenlik Programı, Google Play Store üzerinde büyük bir başarıya imza attı!

Play Store'a Google dokunuşu

Google'ın yaklaşık beş senedir yürürlülükte olan Android güvenlik programı, şirketin blog yazısındaki açıklamalara göre Google Play Store üzerinde bir milyon uygulamanın güvenlik hatalarının düzeltilmesine yardımcı oldu.

Google Play Store üzerine yüklenen uygulamalar Uygulama Güvenliği Geliştirme Programı tarafından taranıyor ve bir sorun olmaması durumunda uygulama marketinde yer almadan önce standart kontrollerden geçiriliyor. Eğer uygulama güvenliği ile ilgili bir sorun bulunuyor ise uygulama işaretleniyor ve geliştirici ile iletişime geçiliyor. Bunun ardından uygulama güvenliği sorunları ile ilgili tanılar konularak geliştiricilere atılabilecek adımlarla ilgili önerilerde bulunuluyor.

Şu ana dek program 300.000 geliştiriciye ulaşarak bir milyondan fazla uygulamada bulunan güvenlik sorunlarının çözülmesini sağladı. Sadece geçtiğimiz yıl için bu sayı, 30.000 geliştirici ve 75.000 uygulamaydı. Bu, kullanıcılara çok sayıda uygulamanın güvenlik sorunları ile ulaştırılmasının önüne geçildiği anlamına geliyor.

"Android kullanıcılarını güvende tutmak, Google için önem arz eder" cümlesi ile blog yazısında bu durumun üzerinde duran şirket, "Uygulama güvenliği konusunun sıklıkla zorluklar çıkaran bir alan olduğunu vew geliştiricilerin hatalar yapabileceğini biliyoruz. Gelecek yıllarda programın genişletilmesini umuyor ve programın dünyanın dört bir yanındaki geliştiricilere kullanıcıların gözü kapalı olarak güvenebileceği uygulamalar inşa etmek konusunda yardımcı olmasını istiyoruz". ifadeleri ile programın geliştirilerek devam ettirileceğini belirtti.

İçinde olduğumuz ayın başında arama motoru devi, Play Store güvenliğinin kullanıcıların cihazlarında bulunan 50 milyar uygulamayı her gün tarayarak kötü niyetli kodların önüne geçmeye çalıştığını açıkladı. Google, 2017 yılında 700.000 kötü niyetli uygulamanın Play Store üzerinden kaldırıldığını belirtmiş ve 2018 yılında 2017 yılında olduğundan %55 oranında daha fazla uygulama kaydını reddetmişti.

Okuyucu Yorumları