1 saatlik karanlık!

Bu akşam bir saat boyunca devam edecek olan "karanlık", belki de şikayet etmeyeceğimiz tek karanlık!

1 saatlik karanlık!

Bu akşam, 2008 yılından beri devam eden "Earth Hour" (Dünya Saati)uygulaması beşinci kez gerçekleştirilecek. İlk olarak bundan 5 yıl önce, Avustralya'da başlayan uygulama, geride kalan yıllar boyunca giderek daha fazla destekçi bulmaya başlamıştı. Bu akşamsa, rekor bir katılım bekleniyor.

Dünya Saati uygulamasının amacı, tehlikeli boyutlara ulaşan iklim değişiklerine dikkat çekmek; bir nevi yetkilileri uyarmak. Uygulamaya destek vermek isteyenlerin yapması gereken tek şey, bu akşam, saatler 20:30'u gösterirken evinin, işyerinin ışıklarını tamamen kapatmak ve 21:30'a kadar, tam 1 saat boyunca kapalı tutmak.

Uygulamaya pek çok dev şirket ve hatta dev web siteleri de destek veriyor. Örneğin YouTube, uygulamaya destek vermek için özel bir sayfa hazırlamış durumda. Buraya tıklayarak YouTube'un özel Dünya Saati sayfasına ulaşabilirsiniz.

Biz, CHIP Online olarak yaklaşan tehlikenin farkındayız ve uygulamaya destek veriyoruz. Eminiz, CHIP Online ziyaretçleri de, Dünya Saati uygulamasının amacına ulaşması için gerekeni yapacaktır...

Okuyucu Yorumları