"1. Ulusal Fotoğraf Günleri" başlıyor

"1. Ulusal Fotoğraf Günleri" 10-12 Nisan tarihlerinde İtalyan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Fotoğraf Günleri

Etkinlikte, kişisel ve karma gösterileriyle, 17 fotoğraf sanatçısı, 18 fotoğraf derneği ve 5 üniversite yer alacak.

Fotoğraf Dergisi tarafından düzenlenen "1. Ulusal Fotoğraf Günleri", 10-12 Nisan tarihlerinde İtalyan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Etkinlikte, 17 fotoğraf sanatçısı, 18 fotoğraf derneği ve fotoğraf eğitimi veren 5 üniversite yer alacak.

10 Nisan Perşembe günü "Ustalara Saygı" bölümüyle açılacak etkinliğin ilk gecesinde, Türk fotoğrafının 5 usta isminin kişisel gösterileri olacak. Türk fotoğrafına verdikleri hizmetler için, Prof. Güler Ertan, Prof. Mehmet Bayhan, Gültekin Çizgen, Halim Kulaksız ve Yusuf Tuvi'ye, gösterilerinin ardından, organizasyon komitesince birer onur plaketi verilecek. Gösteriler, 19.30'da başlayacak.

Cuma ve Cumartesi günleri, fotoğraf derneklerinin ve okulların karma gösterileri izlenecek. Etkinliğin son günü ise "Günümüzün teknolojik gelişmeleri fotoğrafa nasıl etki ediyor?" konulu bir panel yapılacak. Panele, Nadir Ede, Merih Akoğul, Melih Zafer Arıcan, Sadık Demiröz ve Mehmet Koştumoğlu katılacaklar.

Öğrenci karma gösterilerinde, Bahçeşehir Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alacak.

Karma gösteriler yapacak olan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'na bağlı dernekler ise AFAD, AFSAD, ANFAD, BANFAD, BASAF, BUFSAD, FOTOFORUM, EFOT, EFSA, FOTOGEN, FSK, GAFSAD, İFOD, İFSAK, KASK, KONFAD, MFD ve ZEYFOD olarak sıralanıyor.

11 Nisan Cuma günü 17.30'da, 12 Nisan Cumartesi günü ise 14.00'da başlayacak olan gösteriler ücretsiz izlenebilecek.

Okuyucu Yorumları