1.000.000 TL değerindeki fikir belli oldu!

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girenler belli oldu...

1.000.000 TL'lik fikir!

Abdullah Erdoğan'ın birinci olduğu ve fikrini hayata geçirmek için 1.000.000 TL değerinde ödül aldığı yarışmaya bu yıl tam 3.250 başvuru yapıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni yarışmasında ödüller, 9 Ağustos 2010 tarihinde İngiltere Başkonsolosluğu'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) ana sponsorluğunda, LabX ve Özyeğin Üniversitesi'nin önderliğinde, WMG-University of Warwick, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD), Microsoft, UK Trade and Investment ve Kariyer.net'in desteği ile hayata geçen birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni 2009/2010 Ödül Töreni Türkiye'nin önde gelen yatırımcılarıyla geleceğin ümit vadeden girişimcilerini bir araya getirdi. Yarışmanın birincisi "Yeni Nesil Eğitim Aracı" projesiyle Abdullah Erdoğan olurken, Çağrı Yüzbaşıoğlu ikincilik ve Mehmet Emre Doğukaya da üçüncülük ödülüne layık görüldüler.

Kazananlar ödüllerini, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Eczacıbaşı, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Jessica Hand, LabX Genel Müdürü Fuat Sami, Özyeğin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reha Civanlar, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen ve University of Warwick'i temsilen Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu'nun elinden aldı.

Sermaye desteği

Sermaye desteği

birFİKRİNmiVAR? Üniversitelerarası Girişimcilik Serüveni 2009/2010'da birincilik ödülünü alan Abdullah Erdoğan, bir yandan patronluk yolunda ilk adımını atarken diğer yandan da girişimcilik konusunda eğitimine devam etme şansı yakalayacak.

Yarışma birincisi Erdoğan, LabX'in desteği ile melek yatırımcılardan sağlanacak 300.000 TL'lik yatırım sermayesinin yanı sıra WMG-University of Warwick'ten 300.000 TL'lik inkübasyon desteği ve Özyeğin Üniversitesi'nden 20.000 TL değerinde kurulum sermayesi ile 50.000 TL'lik Yönetici Eğitim Bursu almaya hak kazandı. Erdoğan ayrıca Microsoft'tan, iş fikrini EU VC Summit'10'da sunma imkanı da elde etti.

Yarışmada ilk üçe giren iş fikirlerinin sahipleri ise WMG-University of Warwick'ten 45.000 TL ve 30.000 TL değerinde yüksek eğitim bursu ile Microsoft'tan ücretsiz Microsoft BizSpark üyeliği kazandılar. Ayrıca yarışmanın ikinci ve üçüncüleri Özyeğin Üniversitesi'nin sağladığı sırasıyla 30.000 TL ve 10.000 TL'lik Yönetici Eğitim Bursu imkanına da sahip oldular.

Okuyucu Yorumları