10TB'lık hard diski doldurabilir misiniz?

Seagate, 10TB kapasitesinde yeni 3 hard diskini tanıttı. Bunlardan biri sizin için...

Seagate'ten 10TB'lık yeni disk

Depolama çözümleri noktasında SSD'ler performansa katkı sağlamalarıyla HDD'ler karşısında ne kadar alıp yürümüş olsalar da, konu geniş kapasite olduğunda en güzel çözümü elbette HDD'ler sağlıyor. Sabit disk dendiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Seagate'in de bu konuda yeni çözümleri var. Şirket, son kullanıcılar, NAS sunucular ve gözetim kamera kayıtlarını depolamak için 3 yeni sabit diskini tanıttı.

BarraCuda Pro, IronWolf ve SkyHawk olarak isimlendirilen 3 yeni sabit diskini tanıtan Seagate, her modeliyle de tam 10 TB disk alanı sunuyor. Bu da doldurulması oldukça güç bir depolama alanı demek. 3 diski de 7200 RPM hızında olan Seagate, BarraCuda Pro'yla son kullanıcılara hitap ediyor. Diğer disklerinden IronWolf, NAS sunucular için uygun gösterilirken, SkyHawk ise kamera kayıtlarını depolamak için tercih edilebilir.

Peki, fiyatlar neler? Seagate'in BarraCuda Pro için biçtiği fiyat 534.99 Dolar. Kurumsal alanda tercih edilebilecek olan IronWolf 469.99 Dolar ve SkyHawk da 459.99 Dolar olarak fiyatlandırılmış. Disklerin ülkemizde ne kadar bir fiyattan satışa sunulacağı ise şimdilik merak konusu...

Okuyucu Yorumları