12 şaşırtan YouTube gerçeği!

Bu 12 ilginç detay, YouTube'un ne kadar büyük olduğunu anlamanıza yardımcı olacak!

12 şaşırtan YouTube gerçeği!

Facebook'un video dünyasının büyük olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, ancak sosyal devin videoları, YouTube'un videolarının yanında neredeyse bir nokta kadar kalıyor.

YouTube bazılarımız için müzik kliplerinin izlendiği bir yer, bazıları için eğlenceli videoların tükenmek bilmeyen kaynağı. Bazılarımız ürünlerin kutularının nasıl açıldığını YouTube'da izlerken bazılarımız, vlogger'ları merakla YouTube üzerinden takip ediyoruz.

Belki sitede harcadığımız zamanın büyük kısmı boşa gidiyor, ancak YouTube yalnızca bir video sitesi ve sosyal ağ değil, aynı zamanda devasa bir bilgi okyanusu. İşte YouTube'la ilgili ilginç gerçekler.

Dakikada 400 video

YouTube'un 2015 sonundaki istatistikleri, siteye dakikada toplam 400 saatten uzun video yüklendiğini söylüyor. Tahminlere göre video uzunluğu, şu an dakikada 500 saate çıkmış olabilir.

Nüfusun üçte biri YouTube'da

Sitenin 1 milyardan fazla kullanıcısı var, dolayısıyla tüm dünyanın üçte birinden fazlası YouTube'a giriyor.

Müzikle ilgisi olmayan en çok izlenen video

Birbiriyle oynayan iki küçük kardeşin bu kısa videosu, 833 milyondan fazla gösterim almayı başardı.

YouTube'a girenlerin yarısı mobil

YouTube'a girenlerin yarısı mobil

YouTube'a girenlerin yarısı mobil

Bilgisayarınızın başındayken YouTube giriyorsanız ve herkesin böyle yaptığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. YouTube izleyenlerin çoğu, siteye akıllı telefondan veya tabletinden giriyor.

Ortalama 40 dakika izleniyor

Mobildeki kullanıcılar, uygulamayı her açtıklarında ortalama 40 dakikalık içerik izliyorlar. Bu sadece mobil kullanıcılar için geçerli olsa da, oldukça uzun.

Yüklenirken yılan oyunu oynayabilirsiniz

İnternet bağlantınız YouTube'daki videoları yüklerken sıkça takılıyor mu? Bir ok tuşuna basın ve yılan oyununu başlatın!

Hello, 5 günde 100 milyon izlendi

Adele'in Hello'su 100 milyon izlenmeye sadece 5 günde ulaştı ve 100 milyona en hızlı ulaşan ikinci video oldu. Bu alanda birinci ise Psy'nin Gentleman klibiydi.

Bununla birlikte Hello, ilk 48 saatinde 50 milyona ulaşarak 2015'in en hızlı çıkış yapan videosu olmayı başardı.

Yüzde 80'i ABD dışından

YouTube, siteye gelen kullanıcıların yüzde 80'inin ABD'nin dışından olduğunu söylüyor. En başta hangi ülkenin geldiği ise bilinmiyor.

En çok izlenen video...

... yaklaşık 2,5 milyar izlenme ile Gangnam Style.

Facebook'un kullanıcı sayısı daha fazla

YouTube'un video dünyasına hükmettiği doğru, ancak kullanıcı sayısı bakımından Facebook halen önde.

YouTube en başta flört sitesiydi

YouTube'un kurucuları Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim, YouTube'u bir flört sitesi olarak kullanıma açmışlardı. Ancak anlaşıldığı kadarıyla bu fikir pek tutmadı. İnanmıyorsanız Wayback Machine'in 2005'teki YouTube arşivine bakabilirsiniz.

Videoların yüzde 30'u, trafiğin yüzde 99'unu çekiyor

Bir YouTube yazılım mühendisi, sitenin trafiğinin neredeyse tamamının videoların yüzde 30'undan geldiğini söylemişti. Bu istatistik, o günden bu yana değişmemiş olabilir.

Okuyucu Yorumları