13750 kişinin bilgileri nasıl çalındı?

Ufak bir hata ve hackerlar'ın eline geçen 13.750 kullanıcı bilgisi: İşte düşündürücü bir olay...

20 Dolara kimlik!

Choicepoint adlı firma, dünyanın en büyük tüketici bilgileri bankalarından biri olarak kabul ediliyor. Tüketicilerin kendi verdikleri bilgileri toplayan ve üretici firmalar için saklayan ve gerektiğinde farklı raporlamalar için kullanılmasını sağlayan firmanın bir çalışanın ufak bir dikkatsizliği ise firmaya pahallıya patladı. Firma çalışanı, tüm tüketici bilgilerinin kayıtlı bulunduğu veri tabanının güvenlik sistemini kısa bir süre için kapalı unutunca, fırsat kollayan hacker'lar harekete geçtiler ve kısa sürede tam 13.750 kişinin tüm bilgilerini çaldılar.

ABD'nin Ticaret Komisyonu bu olay üzerine kişilik haklarını koruyamadığı gerekçesi ile Choicepoint'e dava açtı ve bu dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme, Choicepoint'i çalınmasına neden olduğu her bir kişisel kayıt için 20 dolar, yani toplamda 275 bin dolar para cezasına çarptırdı.

Firma için 275 bin dolar oldukça yüklü bir ceza ama bir kişinin tüm bilgilerinin değerinin mahkeme tarafından sadece 20 dolar olarak belirlenmesi de oldukça düşündürücü olarak yorumlandı.

Okuyucu Yorumları