14 yaşındaki ikili, ATM "hackledi"

14 yaşındaki iki ufaklık; koca bir ATM'yi öyle kolay hack'lediler ki... Haberimizde!

14 yaşındaki hacker'lar!

Winnipeg'deki 14 yaşındaki yaratıcı bir grup genç, Bank of Montreal ATM'lerinin güvenliğini aşmanın bir yolunu buldular. Her ne kadar kulağa çılgınca gelse de, yapılan bu "hack" çalışması, herhangi bir gelişmiş bilgisayar yöntemi içermiyordu. Bu gençlerin yaptıkları tek şey, internet üzerinde ATM'lerin "kullanım kılavuzlarını" okumak idi.

The Edmonton Journal'ın haberine göre, Matthew Hewlett ve Caleb Turon, yerel marketlerinde duran BMO ATM'leri için internet üzerinde bir "operatörün kullanım kılavuzuna" baktılar. Bu kılavuz sayesinde de ATM'yi admin moduna geçirmek için yer alan standart şifrelerden birini kullandılar.

Bankanın şansına, bu gençlerin amacı ATM'yi soymak veya zararlı bir kart hırsızlığı yazılımı yüklemek değildi. Gençler, önlerinde açık olan bu seçenekler yerine ATM'yi yerel BMO şubesi çalışanlarına bildirmek ile yetindiler. Yaptıkları tek "zararlı" işlem ise ATM'nin karşılama ekranındaki yazıyı "Uzaklaşın. Bu ATM hack'lenmiştir" ile değiştirmek oldu. Edmonton Journal'ın söylediğine göre Hewlett ve Turon banka ile beraber çalıştılar ama BMO güvenlik hakkındaki daha geniş sorgulara henüz cevap vermiş değil.

Neyse ki gençlerin bu macerasının sonu durumu korkunçluktan çıkartarak daha eğlenceli bir hâle getiriyor. Ancak bu tarz bir güvenlik açığı, kolaylıkla pek çok insanın soyulmasına yol açabilirdi. Bu şekildeki şifre zekası, sadece ATM'lerde değil hayatımızın her noktasında yer alıyor. Açıkçası, eğer kullandığınız ürünlerdeki varsayılan şifreleri değiştirmiyorsanız, belaya davetiye çıkarıyor olabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları