15 etkileyici gezegen...

Dünya dışı hayat ilginizi çekiyorsa, bu gezegenleri seveceksiniz! İşte 15 etkileyici gezegen...

15 şaşırtıcı gezegen...

Güneş sistemimiz haricinde bulunan gezegenlere, güneş sistemi dışı gezegenler adı verilir. Güneş sistemimiz dışında, günümüze dek 547 gezegenin varlığı doğrulanmıştır.

Güneş sistemimiz dışında keşfedilen ve varlığı doğrulanan ilk gezegenler, 1990 yılında keşfedilen PSR1257 + 12 B, PSR 1757 + 12 C ve yine aynı yıl keşfedilen, 51 Pegasi b oldu. Bu keşif, astronomi biliminde çok önemli bir gelişme oldu ve dünya benzeri gezegen bulma umudunun yeniden alevlenmesini sağladı.

Bu keşfe kadar, güneş sistemimiz dışında da gezegenler olduğu fikri, bir bilimkurgu sayılıyor ve bazısı önemli birçok astronom tarafından, güneş sistemimiz haricinde bir gezegen sisteminin bulunmadığı savunuluyordu.

Keşfin ardındansa, dünya dışı gezegenler astronominin hızla gelişen bir kolu haline geldi ve geçen 20 yılda 500'ü aşkın gezegen keşfedildi. Keşfedilen gezegenlerin birçoğu, ilk keşfedilenlerle benzer özelliklere sahip gaz devleri olsa da, astronomide devrim yaratan farklı uzak gezegenlerle ve heyecan verici Dünya benzeri gezegenlerle karşılaşıldı.

Bu heyecan verici gezegenlerin 15'ini sizler için derledik. Bu 15 gezegeni ve özelliklerini merak ediyorsanız, galerimize buyurun.

Okuyucu Yorumları