15 yaşında ve sorunsuz çalışan dizüstü

15 yaşında ve sorunsuz çalışan bir dizüstü bilgisayarın hikayesi. CHIP Online ziyaretçisinden anılar

15 yıldır çalışıyor!

CHIP Online notu:
3 Ağustos tarihinde yayımladığımız 18 yıldır tıklayan fare haberini okuyan CHIP Online ziyaretçilerinden Taner Tatarhan bize kendi macerasını anlatmış. 15 yıldır kullandığı bilgisayarı hakkında anlattıklarını aşağıda okuyabilirsiniz:

Sayın Chip Dergisi Yetkilisi....

Eski bilgisayarlarla ilgili haberinizi okuduktan sonra ben de eski dizüstü bilgisayarımla ilgili bir mail atmak istedim.

Bilgisayarımı yurtdışındaki akrabam benim ne kadar bilgisayar meraklısını olduğumu bildiğim için kullanmadığı laptop unu 1999 yılında göndermişti.

Windows 3,1 kullanan makinenin 386 DX-33 işlemcisi,4 MB RAM,500 mb HDD si var. O zamanlar için Taşınabilir bir bilgisayara sahip olmak büyük avantajdı, istediğim yere götürebiliyordum. O zaman için bile eski olan bu makine ile benim çok güzel günlerim geçti.

Halen çalışıyor ve en son WINDOWS 95 yüklemiştim. Harici ekrana çıkış almak için kendi programına ihtiyaç vardı ve ben o programı bulmak için çok uğraştım. En son internet arşivi tutan www.archive.org den bulmuştum. Ne kadar sevinmiştim.

Amiga 500 ü' de unutmamak gerekir ne de olsa ilk göz ağrısı. Atsan atılmaz satsan satılmaz. O ufacık makinedeki özellikleri gördükçe halen şaşırırım.

Bu anılarımı bende sizinle paylaşmak istedim. Chip dergisi her zaman benim için bir ışık olmuştur. Evde dergi koyacak yer kalmadı. :) Eski sayılarınızı okumak ayrı bir zevk. O günlere geri dönmek bilgisayar dünyasının o zamanki halini hatırlamak çok zevk verici bir şey. Son teknoloji haberlerini okurken nasıl heyecanlanıyorsam o eski MHZ leri KB ları okurken de aynı şeyleri hissediyorum.

Teşekkürler CHIP, teşekkürler....

Taner Tatarhan
[email protected]

Not: Sizin de uzun zamandır sorunsuz kullandığınız bir donanım mı var? Hikayesini yazıp bize yollayın, bu sayfalarda yayımlayalım...

Okuyucu Yorumları