1500 dolarlık ışıklı klavye

Hem fiyatı hem de teknolojisiyle dudak uçuklatan bu konsept tasarımlı klavyedeki tüm tuşlar ışıklı.

Yok artık!

Bundan birkaç yıl önce fikir olarak ortaya çıkan ve bugünlerde üretimine geçilen bu çok özel klavye, kısa süre sonra Rus tasarımcılar tarafından hayata geçiriliyor. Artemy Lebedev önderliğinde 5 kişilik bir ekibin üzerinde yoğun mesai harcadığı klavyede her bir tuş 32x32'lik özel LED'lerle aydınlatılıyor.

1500 dolarlık ışıklı klavyeBilgisayara yüklenen yazılımı sayesinde ister Photoshop'ta çalışın isterseniz Quake oynayın, programlara özel olarak belirlenebilen tuşların yardımını alıp bilgisayarınızla sadece bu oyun veya programların anlayacağı dilden de konuşabilmeniz mümkün.

Hatta daha da ötesi, özel moduna geçiş yapıp herhangi bir harfe bastığınızda, bilgisayarınızda kurulu olan programlardan o harfle başlayanların simgesi klavyede beliriveriyor. Programı çalıştırmak için ise simgesinin olduğu tuşa basmanız yeterli.

Türkçe, F, Q gibi çeşitli klavye tiplerinin bilgisayara ayrı ayrı bağlanması yerine hepsini bünyesinde içerecek olan klavye, kolaylıkla tuşlarını farklı dillere çevirebiliyor. Dilerseniz sol paneldeki özel kısayol tuşlarına, seçeceğiniz programların kısayollarını da atayabiliyorsunuz.

1500 dolarlık ışıklı klavye

Şimdi sıkı durun!

Bu yılki CeBIT fuarında da sergilenen bu özel klavyenin fiyatı ise dudak uçuklatıyor. İki farklı modelle piyasaya sürülecek olan konsept tasarımlardan 103 tuşlu model, 2007'nin Kasım veya Aralık ayında 1200$'dan satılacak. 114 tuşlu Optimus Maximus için ön siparişler ise 1490$'dan alınmaya başlandı.

Klavyenin özel resimlerini görmek için galeriyi ziyaret edebilirsiniz

Okuyucu Yorumları