Samsung Galaxy A2 Core İnceleme

1500 TL'ye uygun fiyatlı cep Samsung Galaxy A2 Core özellikleri neler? İşte Galaxy A2 Core incelemesi.

Samsung Galaxy A2 Core İnceleme
CHIP Online Notu 68
  • Uygun fiyatlı
  • İdeal performans
  • Fiyatı için geniş depolama alanı
  • Yazılım desteği
  • Düşük çözünürlüklü ekran
  • Ortalama kameralar
  • Daha rekabetçi modeller var

Akıllı telefon pazarındaki fiyatlar bir hayli yükselmişken, sadece telefon görüşmesi yapmak ve akıllı telefonlar dünyasına ilk adımı atmak isteyen giriş seviyesi kullanıcılar için uygun fiyatlı seçenekler de yok değil. Samsung'un Galaxy A2 Core modeli de bu telefonlardan biri oluyor.

Samsung Galaxy A2 Core, 5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Ekranın çözünürlüğü 540x960 piksel olurken, telefonun boyutları da rahatlıkla tek elle kullanılabilecek ölçüde. 141 mm uzunluğunda olan Galaxy A2 Core, sadece 142 gram ağırlığında.

Galaxy A2 Core'nin tasarımı plastik malzemeye sahip. Kırmızı ve siyah renk seçenekleriyle bulunabilen telefonda, arkada tek kamera yer alıyor. 5 MP çözünürlükte olan bu kameraya ayrıca bir LED flaş da eşlik ediyor. Bu kamerayla Full HD video kaydı da yapılabiliyor. Galaxy A2 Core'un ön kamerası ise yine 5 MP şeklinde.

Samsung Galaxy A2 Core Çift SIM Kart Desteği

Galaxy A2 Core, çift SIM kart desteği içeriyor. Böylece 2 SIM kartını aynı telefonda kullanmak isteyenler rahatlıkla bu telefonu tercih edebilirler. Elbette Galaxy A2 Core'da 4.5G mobil internet de kullanılabilir durumda. Telefonun bağlantı özellikleri arasında 802.11 Wi-Fi ve Bluetooth 4.2 de yer alıyor.

Standart Samsung cep telefonlarında olduğu gibi bu akıllı telefonda da 3.5 mm kulaklık girişi yer alıyor. Böylece standart bir kulaklıkla rahat şekilde müzik dinleyebiliyorsunuz. Telefonda FM radyo desteğinin olduğu bilgisini de verelim.

Android 8 tabanlı işletim sisteminin çalıştığı Galaxy A2 Core'da Android Go sürümü yer alıyor. Böylece daha düşük konfigürasyonla akıcı bir işletim sistemi deneyimi sağlanmış oluyor. Telefonda yer alan işlemci 8 çekirdekli Exynos 7870 olurken, teknik bileşenler arasında 1 GB RAM ve 16 GB depolama alanı bulunuyor. Galaxy A2 Core'un depolama kapasitesini microSD kart ile 256 GB'a kadar arttırabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy A2 Core Smart Manager

Galaxy A2 Core'da Smart Manager adında bir yazılım bulunuyor. Bu uygulama ile beraber dosyalarınızı kolayca yönetebiliyor, daha fazla depolama alanına kavuşabiliyor, uygulamalarınızın çalışma yöntemini düzenleyerek telefonunuzun performansını arttırabiliyorsunuz. Bu uygulama ayrıca pil gücünü de daha verimlik kullanmaya olanak tanıyor.

Samsung Galaxy A2 Core Batarya Kapasitesi

Galaxy A2 Core'da 2600 mAh kapasitesinde batarya yer alıyor. Bu batarya, düşük güç tüketen işlemci ile beraber uzun süre kullanım ömrü sağlayabiliyor. Bunun yanında farklı güç tasarruf modları ile pil gücünü de yönetebiliyorsunuz.

Galaxy A2 Core, 16 saate kadar konuşma süresi, 18 saate kadar internet kullanımı, 18 saate kadar video oynatma ve 75 saate kadar müzik dinleme olanağı uzun kullanım sunan bir telefon oluyor.

Özetle

Sonuç olarak Galaxy A2 Core, sahip olduğu özellikler ve teknik donanımına bakıldığında, akıllı özellikler içeren giriş seviyesi telefonlar arasında tercih edilebilecek modellerden biri. Samsung Galaxy A2 Core fiyatı şu an 1599 TL. Bu kategoride en cazip model olduğunu söylemesi ise zor. O fiyatta bulunan ve hatta daha avantaj sunan çok sayıda muadili de var. Giriş seviyesi, cuzi bir telefon arıyorsanız, 1000 TL – 1500 TL arasındaki telefonlara da şöyle bir göz atmanız yararınıza olacaktır.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Samsung Galaxy A2 Core
Ürün Markası Samsung
CHIP Online Notu
68
İşletim SistemiAndroid Go
İşlemciExynos 7570
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı1.6 - GHz
Ekran TeknolojisiPLS TFT
Ekran Boyutu5 inç
Ekran Çözünürlüğü540 x 960 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP1
Bellek (RAM)1 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera5 MP
Arka Kamera5 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi2600 mAh
Parmak İzi SensörüYok
Yüz TanımaYok
Boyutlar71 x 141 x 9.1 mm
Ağırlık142 gr.
Okuyucu Yorumları