16 yaşındaki genç kız dünya slalom rekorunu kırdı! Porsche ile manevralar!

Porsche 718 Spyder ile slalom rekoruna imza atan 16 yaşındaki Chloe Chambers Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. O anlar Porsche tarafından paylaşıldı...

16 yaşındaki gencin slalom rekoru

Chloe Chambers isimli 16 yaşındaki genç kız, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Porsche 718 Spyder kullanarak yeni dünya rekoruna imza atan Chambers'in o anları, Porsche'un resmi YouTube kanalında paylaşıldı.

Videoda 16 yaşındaki Kart yarışçısı Chloe'nin arabayla dünya slalom rekoru kırmasının hikâyesi de anlatıldı.

Dünya Slalom Rekorunu Kırdı

Videoda araba sürmeyi ve mücadele etmeyi sevdiğini söyleyen Chloe, Porcshe 718 Spyder'ın direksiyonuna geçerek rekor kırma girişimlerine başlıyor. ABD'nin New Jersey eyaletinde yapılan rekor kırma girişimi, Chloe'nin inanılmaz araç kontrolüyle başarıyla sonuçlanıyor.

Porsche'un Yayınladığı Video

Slalom Nedir?

Slalom otomobili hissetmenin ve istikrarın en önemli etmenlerinden birisidir. Chloe, bu zor slalom manevrasını üst üste tekrarladı. Son denemesinde 47,45 saniyede 51 koninin arasından hiçbir koniyi yıkmadan geçmeyi başaran Chloe, bir önceki rekordan tam yarım saniye daha hızlı bir şekilde parkuru bitirerek yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Koniler, birbirlerine 15 metre uzaklıkta yerleştirilmişti. Aynı şartlarda dünya rekorunu kıran bir önceki sürücüyse bunu 2018 yılında gerçekleştirmişti.

Porsche, videonun sonunda Chloe'yi tebrik ederek 'Bizimle dans ettiğin için teşekkürler' dedi.

Okuyucu Yorumları