18 yaşındaki Windows 3 öldü!

Windows 7 fırtınası tam gaz devam ederken, eski dostumuz Windows 3'ten üzücü bir haber geldi.

Bu bir Windows 3 haberi…

Microsoft'a Vista'yı bile unutturan Windows 7 fırtınası devam ederken, eski dostumuz Windows 3 ile ilgili bir haber vermek aslında pek de beklediğimiz bir olay değildi. Ancak Microsoft, Kasım ayı başında yaptığı açıklama ile, artık Windows 3 için lisans verilmeyeceğini duyurdu ve 18 yaşındaki işletim sistemi resmi olarak ölmüş oldu.

"Peki ama hala Windows 3.x'i kullananlar var mı?" diye düşünüyor olabilirsiniz. Günümüz dünyasında kişisel bilgisayarında Windows 3.x kullanan kişi sayısı, elbette birkaç istisna dışında yok. Ancak Windows 3, uzunca bir süreden beri, bilet sistemlerinde ya da hava alanı bilgi sistemlerinde, gömülü bir işletim sistemi olarak kullanılmaya devam ediyordu. Microsoft da, bu tip sistemler için lisans sağlamayı sürdürüyordu.

18 yıl önce piyasaya sürülen Windows 3, NotPad ya da WordPad gibi uygulamaları, farklı ikon tabanlı arayüzü sayesinde büyük ilgi görmüş ve işletim sistemi dünyası için büyük bir devrim olarak nitelendirilmişti. Hatta bugün Vista'da bile karşımıza çıkan Solitaire oyunu bile, ilk olarak Windows 3'te karşımıza çıkmıştı.

Küçük bir de karşılaştırma: Windows 3 yüklü bir sistem çalışmak için 640 KB belleğe ihtiyaç duyarken, Windows Vista en azından 512 MB bellek talep ediyor. Tüm bunların MS'in söylediği rakamlar olduğunu da belirtmekte yarar var...

Okuyucu Yorumları