186 gün sonra Dünya'ya geri döndüler!

Uzay'da tam 186 gün geçiren 3 astronot, geçtiğimiz gün Dünya'ya geri döndü!

186 gün sonra geri döndüler!

Uzayda 186 gün geçirdikten sonra astronotlar, Avrupa Uzay Ajansı'ndan Tim Peake, NASA'dan Tim Kopra ve Rus uzay ajansı Roscosmos'dan Yuri Malenchenko Dünya'ya geri döndü.

Astronotların geri dönüş kapsülü, Kazakistan'a ulaştı ve geri dönen üç astronot anında sağlık kontrolünden geçirildiler. Peake, Kopra ve Malenchenko NASA'nın uzayda uzun süre geçirmenin insan vücuduna etkilerini inceleyen araştırma programı Expedition 47'nin bir parçasıydı.

İngiliz astronot Peake, inişin ardından pizza istemesinin öncesinde, BBC'ye yaptığı konuşmada "şimdiye kadar katıldığım en iyi gezintiydi" cümlesini kurdu. Peake, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS, UUİ) geçirdiği süre içerisinde bir koşu bandına bağlı iken Londra Maratonu'na uzaydan katılmıştı.

NASA, yaptığı basın açıklamasında uzayda uzun süreli kalmanın etkilerinin araştırılmasının, insanlığı uzun süreli uzay yolculuğuna hazırlamanın yanı sıra, gözle ilgili hastalıkların iyileştirilmesinden aşı geliştirilmesine kadar pek çok farklı alanda da Dünya'daki insanlara yardımcı olabilecek bilgilerin ortaya çıkabileceğini düşünüyor. Özellikle Mars'a ulaşmak gibi hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek istiyorsak, bu tür uzun süreli araştırmalar kaçınılmaz oluyor. NASA, 2030 yılı itibariyle Mars'a ulaşabileceğimizi düşünüyor ancak günümüz teknolojisi ile bu yolculuk 8 ay sürüyor. Yeni roketlerin geliştirilmesi ile bu süre daha da kısalabilir ancak bu çok da yüksek bir ihtimal olarak görülmüyor.

Okuyucu Yorumları