1884 Vakfı 2. Web Kongresi

1884 Vakfı 2. Web Kongresi ve İstanbul Liselerarası Web Yarışması Ödül Töreni, 15 Mayıs 2004 Cumartesi günü gerçekleşecek. Kongre’de bilişim sektörünün duayenleri, liselilere farklı bir ufuk açacaklar.

1884 Vakfı 2. Web Kongresi

1884 Vakfı 2. İstanbul Liselerarası Web Yarışması bağlamında düzenlenen kongre ve ödül töreni, 15 Mayıs 2004’te Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek. 1884 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya İyaz’in açılış konuşmasını, Başbakanlık Başdanışmanı Fikret Üçcan’ın konuşması takip edecek. Kongre gündemi İstanbul Liseleri ve Web Siteleri olduğundan, bilişim dünyasının önde gelen basın editörlerinden Timur Sırt, Şükrü Andaç ve Serdar Kuzuloğlu, günümüzün İnternet kullanım alışkanlıkları hakkında keyifli bir sohbet yapacaklar.

Microsoft’tan Nuri Çankaya, “Microsoft.net Platformu” başlıklı konuşmasıyla, dinleyicilere İnternet kullanımı ile ilgili değişik bir bakış açısı sunacak. Databul Genel Müdürü Erhan Şirin ise, İnternet’te geçmişten günümüze yaşanan devrimlerden bahsedecek. Bunun yanı sıra, Web Kongresi 2004’e katılacak konuşmacılar ve başarılı girişimciler, kendi tecrübelerini ve başarı öykülerini, konuklarla paylaşacaklar. Panelin ardından ödül töreni ile noktalanacak olan kongreye, yarışmaya katılan tüm okulların ekipleri davetli olacak.

Liselilere Ödül Yağmuru

En İyi Web Sitesi Ödülü: Bu ödül, özel ve devlet olmak üzere iki ayrı liseye verilecek. HP bilgisayar, 12 aylık e-kolay İnternet erişim paketi, 1 yıllık Microsoft Okul Lisans Anlaşması, Microsoft Press kitaplarından oluşan 500 dolar değerinde bir kütüphane, Venero OBS (okul bilişim sistemi)’nin Temel Okul Modülü ve Öğretmen Not Giriş Modülü.

Mansiyon: 12 aylık e-kolay İnternet erişim paketi, Microsoft Press kitaplarından oluşan 300 dolar değerinde bir kütüphane.

En İyi Online Yıllık Tasarımı Ödülü: HP yazıcı ve tarayıcı, 12 aylık e-kolay İnternet erişim paketi, 1 yıllık Microsoft Okul Lisans Anlaşması, Microsoft Press kitaplarından oluşan 500 dolar değerinde bir kütüphane, Venero OBS (okul bilişim sistemi)’nin Temel Okul Modülü ve Öğretmen Not Giriş Modülü.

Mansiyon: 12 aylık e-kolay İnternet erişim paketi, Microsoft Press kitaplarından oluşan 300 dolar değerinde bir kütüphane.

Kontörlü Bonus Özel Ödülü: Garanti Bonus tarafından seçilecek en dinamik Web sitesi için, kazanan ekibe Web tasarım şirketinde staj imkanı ve Bonus kontörlerine yüklenecek 50 milyon TL’lik bonus.

Kişisel Ödüller: Microsoft tarafından, katılımcı okulların www.1884vakfi.org ve www.istanbulliseleri.org sitelerindeki Eğitim Talep Formunu doldurarak başvuran öğrencileri arasından seçilecek 20 kişiye, Web tabanlı Yazılım Geliştirme konusunda bir haftalık eğitim.

Microsoft tarafından, katılımcı okulların www.1884vakfi.org ve www.istanbulliseleri.org sitelerindeki Eğitim Talep Formunu doldurarak başvuran öğretmenleri arasından seçilecek 20 öğretmene, MOS (Microsoft Office Specialist) sertifikasına yönelik 1 yıllık Microsoft Office online eğitim.

e-kolay tarafından, ödül kazanan ekiplerin üyelerine, 3 aylık e-kolay İnternet bağlantı paketi.

SEIKO tarafından, kazanan ekiplerin üyelerine, birer kol saati.

Yarışma ve Web Kongresi hakkında detaylı bilgi için www.istanbulliseleri.org adresi ziyaret edilebilir. Kongre ve ödül törenine katılmak isteyen okulların, öncesinden 0212 478 0884 numaralı telefondan kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Okuyucu Yorumları