1884 Vakfı Web Yarışması Sonuçlandı

1884 Vakfı 2. İstanbul Liselerarası Web Yarışması bağlamında düzenlenen kongre ve ödül töreni, 15 Mayıs’ta Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Kazanan okullar sertifikalarını, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey’den aldılar.

1884 Vakfı Web Yarışması Sonuçlandı

1884 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya İyaz’ın açılış konuşmasını yaptığı kongrede, Başbakanlık Başdanışmanı Fikret Üçcan, İnternet’in kamu kurumlarındaki faaliyetlere etkisi hakkında bir konuşma yaptı. Daha sonra bilişim basın editörlerinden Timur Sırt, Kerem Özdemir ve Serdar Kuzuloğlu, günümüzün İnternet kullanım alışkanlıklarına ilişkin görüşlerini sundular. Doğan Online Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü Cem Erkun da, İnternet’in günlük yaşamımızdaki önemini ve yaygın kullanımını konu alan bir sunum yaptı.

Bilişim Dünyasından “Net” Deneyimler

Kongrede, bilişim dünyasından çeşitli yöneticiler ve bilgi teknolojilerini kullanarak operasyonlarında ciddi bir ivme kazanan iş sahipleri, bilgi ve deneyimlerini aktardılar. Microsoft Akademik Danışmanı Nuri Çankaya, “Microsoft.net Platformu” başlıklı konuşmasıyla, dinleyicilere İnternet kullanımı ile ilgili değişik bir bakış açısı sunarken, Databul Genel Müdürü Erhan Şirin de e-ticaret uygulamalarından bahsetti. Bilgi Üniversitesi e-MBA Web Tasarımcısı Mahir Mustafa Yavuz Web tasarımının püf noktalarını, Logaritma CEO’su Ekin İlyasoğlu İnternet reklamcılığını, Tages CEO’su Leyla Arsan ise World Wide Web konusunu ele aldılar. Kongre’deki son etkinlik olan panelde, Türkiye’deki başarı öykülerinden örnekler verildi ve izleyicilerin soruları cevaplandı. Panele, Yeditepe Üniversitesi’nden Alper Özpınar, Yogurt Teknolojileri’nden Cemil Türün, yemeksepeti.com’dan Nevzat Aydın katıldı.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Kongre sonunda düzenlenen ödül töreninde, En İyi Web Sitesi Ödülleri ve Bonus Özel Ödülü sahiplerini buldu. En İyi Online Yıllık Tasarımında ise teşvik hediyeleri verildi.

• En İyi Özel Lise Web Sitesi Birincilik Ödülü: İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi
• En İyi Özel Lise Mansiyon Ödülü: Özel Beşiktaş Lisesi
• En İyi Devlet Lisesi Web Sitesi Birincilik Ödülü: Handan Hayrettin Yelkikanat Anadolu Meslek Lisesi
• En İyi Devlet Lisesi Web Sitesi Mansiyon Ödülü: Kandilli Kız Lisesi
• Kontörlü Bonus Özel Ödülü: Adnan Menderes Anadolu Lisesi kazandı.

En İyi Online Yıllık Tasarım kategorisinde birinci seçilemediğinden, bu kategoride yarışmaya katılan dört okula teşvik hediyesi olarak HP’den birer dijital fotoğraf makinesi verildi:

• İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi
• Handan Hayrettin Yelkikanat Anadolu Meslek Lisesi
• Yeşilköy Anadolu Lisesi
• Ahmet Buhan Lisesi

Okuyucu Yorumları