1916 yılından gelen tahmin şaşırtıyor!

1916 yılında çizilen bu resim, 2016 yılını o kadar güzel tahmin etmiş ki...

2016'yı böyle hayal etmişler!

Sanayi devrimi, insanların dünya görüşünü etkileyen en önemli olaylardan biri olmuştur. Sanayi devrimi ile beraber insanların hayatlarına makineler ve çeşitli araçların girmesi, insanları gelecekte neler olacağını düşünmeye itmiştir. Arabalar, tanklar ve uçaklar gibi araçların çıkışı ve binaların hızlı bir şekilde yükselmesi ise, insanların gelecek düşüncesini şekillendirmeye yardımcı olmuşlardır.

All Over Albany adlı internet sitesinin, yakın zamanda yayınladığı 1916 yılına ait bir çizim ise, dönem insanların 2016 yılı hakkındaki düşüncelerini en güzel şekilde yansıtan fotoğraflardan biri olarak kendini gösteriyor. New York yakınlarında Troy şehrini gösteren çizimde, dizilmiş otobüsler ve tramvaylar yeri donatırken, gökyüzünde devasa hava taşıtları gözükmekte. Çizilmiş olan ana caddeyi ise yüksek binalar sarmakta. Uzaklarda ise bilim-kurgu filmlerinde görmeye alıştığımız tarzda bir kule şehir merkezine bakıyor.

her ne kadar fikirler gerçeğe yakın olsa da, benzer birçok çizimin aksine bu çizimin daha alçakgönüllü bir şekilde çizildiği hemen dikkat çekiyor. Bu alçakgönüllülük ise ilginç bir şekilde oldukça tutarlı bir tahmini ortaya koymuş. Binalar şu anda Amerika ve benzeri ülkelerin büyük şehir merkezlerine yakın boyutlarda. Ulaşım ise tahmine yakın bir şekilde toplu taşıma araçları ile gerçekleşiyor ve gemi-zeplinleri saymaz isek, ulaşım biçimi de gerçeğe oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Tabii ki buradaki öğeler günümüz Troy şehrinde bulunmuyor olabilirler ancak genel olarak bakıldığında, çizimdeki tahminin gerçeğe yakınlığı inanması güç seviyelerde, özellikle daha yakın zamanlardaki film ve çizimlerin günümüz hakkında ne kadar yanıldığı düşünülür ise bu yakınlık daha da çarpıcı hale geliyor...

Okuyucu Yorumları