1990'ların işletim sistemi OS/2 geri dönüyor!

Son sürümü 2001'de yayınlanan bir dönemin efsane işletim sistemi, geri dönmeye hazırlanıyor!

Efsane geri dönüyor!

ABD merkezli bir firma, OS/2'nin yeni, doğal bir sürümünü yayınlamak üzere işletim sistemini geliştiren IBM ile anlaştı.

OS/2'nin yeni "Blue Lion" yapısı, Arca Noae'nin açıklamasına göre PC'lerde herhangi bir emulator'e ihtiyaç duymadan çalışabilecek. 28 yaşındaki işletim sistemini halen kullananlar, onu ancak sanal ortamda modern donanımlar üzerinde çalıştırabiliyorlar. Yapılan açıklamaya göre işletim sistemini sanal makinelerden kurtaracak olan yeni sürümü, önümüzdeki senenin üçüncü çeyreğinde yayınlanacak.

Arca Noae, yaptığı açıklamada odak noktasının tam bir OS/2'yi sadece sanal makinelerde değil, boş bir bilgisayarda çalıştırmak olduğunu, bu amaç için popüler, endüstri-standardı donanımlarla birçok test yapmayı planladıklarını söyledi.

IBM PC'ler üzerinde çalışan, Windows'un devamı olarak IBM ve Microsoft tarafından geliştirilen OS/2, büyük bir kullanım oranına ulaşmayı başaramamış, 1990'larda geliştirilmesi durdurulmuştu. İşletim sisteminin en son yapısı, 2001'de yayınlanmış ve resmi desteği 2006'da sona ermişti. İşletim sistemi buna rağmen ATM'ler ve bilet satış cihazları gibi bazı entegre sistemlerde kullanılıyor ve bazı üçüncü partiler tarafından halen destekleniyor.

Arca Noae, yeni OS/2 sürümünün bu kitleyi genişleteceğine ve sanallaştırma yazılımına olan ihtiyacı ortadan kaldıracağına inanıyor.

Okuyucu Yorumları