1993 yapımı Doom'a beklenmedik mod!

Bugünün bu popüler cihazı, 22 yıl öncenin efsane oyununda olsaydı nasıl olurdu? İşte böyle...

Eski oyuna yeni adet!

Bilgisayar oyunları için yapılan modlar uzun süredir ilgili oyunları farklı hale getiren, özel bir girişim. Birçok insan için mod yapmak çok kolay gibi dursa da durum bundan çok daha farklı. Pek tabi gelişen teknoloji ile mod yapımında büyük adımlar atıldı ama malum, bu adım herkes için geçerli olduğundan, gerçekten kaliteli mod'lar görmek bir hayli zorlaştı. İşte bir adam, tıkanmış mod konusunda hiç beklenmedik bir işe girişti ve oyun dünyasının en önemli üç isminden birisi olan Doom için bambaşka bir mod tasarladı.

Evet, doğru duydunuz: Doom! 1993 yılında piyasaya çıkan ve FPS türünün resmen atası sayılan oyuna, bir selfie çubuk koyan Linguica isim mod yapımcısı, günümüzün en moda trendlerinden birisiyle oyun tarihinin en önemli isimlerinden birisini bir araya getirmeyi başardı: Doom ve Selfie çubukları...

Tabi oyun içerisindeki ucuna akıllı telefon takılı selfie çubuk sadece bizim gözümüzden çekim yapmıyor; aksine, kontrol ettiğimiz karakterin de farklı jest ve mimiklerle kamera üzerinde yer almasına olanak sunuyor. Tüm bunlarla da yetinmeyen Linguica, mod içerisine eklediği 37 farklı görüntü filtresi ile hem genel olarak oyunu, hem de çekilen fotoğrafları farklı şekilde yorumlamamıza imkan sunmuş. Bu yeni ve farklı Doom modu'nu denemek içinse, orijinal Doom oyununa ihtiyacınız var.

Okuyucu Yorumları