1TB'lık ceplere hazır mısınız?

Cep telefonlarında 16, 32 veya 64 GB depolama alanı ile yetinmek zorunda kalanlara müthiş bir haber!

1TB'lık ceplere hazır mısınız

Geliştirilmekte olan bir teknoloji, ceplerimizde kullanılan depolama alanını 1TB'a yükseltebilir.

Crossbar'ın Resistive RAM (RRAM) olarak adlandırdığı teknoloji, 1TB'lık veriyi bir posta pulundan daha küçük boyuttaki bir çipe sığdırabiliyor. RRAM çipleri, yukarıda gördüğünüz gibi üst üste yığılabildiğinden yerden tasarruf ediliyor ve mobil cihazların içerisine rahatlıkla sığabiliyor.

RRAM'ın performansı da Crossbar'a göre oldukça yüksek. Şu anki en iyi NAND Flash bellek çiplerinden 20 kat hızlı yazma performansına sahip olduğu iddia edilen RRAM çipleri, aynı zamanda 20 kat daha az enerji kullanıyor. Bu etkileyici rakamlar, şirkete göre cihazınızın pil ömrünü haftalar, aylar ve hatta yıllarca uzatabiliyor.

Ancak hepsi bu kadar değil. Crossbar'a göre RRAM'lerin ömrü, yani dayanıklılığı, iki kat daha büyük die boyutuna sahip. NAND Flash belleklerden 10 kat daha iyi.

Peki kulağa harika gelen bellekleri ceplerimizde ne zaman görebileceğiz? Crossbar, ticari üretim tesislerinde bellek üretimine hazır olduğunu söylüyor. Teknolojiyle ilgili şimdiye dek 30 patent almayı başaran şirket, RRAM'lerini hem kendi satmayı, hem de diğer şirketlere lisanslamayı düşünüyor.

Okuyucu Yorumları