2 gün yerine 3 gün hafta sonu tatili!

Koca bir ülke, hafta sonu tatilini 2 günden 3 güne çıkartıyor. Nedeni ise oldukça ilginç!

Hem tasarruf, hem tatil!

Venezuela'nın elektrik ihtiyacının büyük bir kısmı, hidroelektrik enerji santralleri ile sağlanmakta. Ancak bu santraller, yaşanan uzun ve ağır kuraklıktan etkilenmeye başladı. Öyle ki, ülke eşiğinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için hafta sonlarını üç güne çıkarma kararı almış durumda.

Ülkenin büyük hidroelektrik santrallerinde su seviyesi "kritik" seviyeye geriledi. Örneğin Guri Barajı'nın arkasındaki su seviyesi şu anda deniz yüksekliğinin 243 metre üstünde bulunmakta ve eğer su seviyesi 240 metreye düşerse, hasarı engellemek için seviye yükselene kadar türbinler durdurulacak.

Bu yüzden de ülkenin başkanı Nicolas Maduro, Nisan ve Mayıs ayları boyunca sürdürülecek 60 günlük bir planı devreye sokmuş durumda. Bu plan ile beraber her Cuma günü genel tatil ilan edilirken, fabrikaların da enerji harcamalarını beşte bir azaltmaları isteniyor. Hatta otellerin ve alışveriş merkezlerinin de şehir elektriği yerine jeneratörleri kullanmaları isteniyor.

Ülke televizyonunda konuşan Maduro, iki aylık bu plan ile ülkenin en zorlu dönemi atlatmasının kolaylaşacağını söyledi. Maduro, gençlere ve ailelere seslenerek bu süreç içerisinde "disiplinli, sağduyulu ve mümkün olduğunca yardımsever" olunmasını istedi.

Okuyucu Yorumları