2 Microsoft efsanesi ölüyor!

Microsoft, Windows 8 ile birlikte yıllardır vazgeçmediği, efsane 2 markasını tarihe gömebilir!

Windows 8 onları öldürüyor!

Hüseyin Cem Köylü

Windows 8 Tüketici Önizlemesi'yle beraber Microsoft'un iki efsane markası ile anılan uygulama ve servislerde isim değişikliğine gideceği öğrenildi. Bu demek oluyor ki, uzun ve kafa karıştırıcı isimler yerini daha basit ve amacına uygun isimlere bırakıyor.

Konuyla yakından ilgili kaynakları olan The Verge sitesinin haberine göre, atılacak en büyük adımlardan birisi "Windows Live ID" markasının yerini daha yalın olan "Microsoft Account" markasına bırakması. Bu işlem bu şekilde devam edecek ve çoğu uygulama ve servisin isminde yer alan "Windows Live" markası kaldırılacak. Mesela şu an ismi "Windows Live Resim Galerisi" olan servisin ismi Windows 8'de sadece "Resimler" olacak.

Değişecek isimlerin kısa bir listesini aşağıda görebilirsiniz:

- Microsoft Account (Hesabı) (Windows Live ID)
- Posta (Windows Live Posta)
- Takvim (Windows Live Takvim)
- Kişiler (Windows Live Contacts)
- Resimler (Windows Live Resim Galerisi)
- Müzik (Zune Music Player)
- Video (Zune Video Player)

Ancak Microsoft'un Windows 8 ile öldürmeyi planladığı tek marka Windows Live olmayacak... Diğer kurban, haberimizin ikinci sayfasında...

Tek kurban Windows Live değil!

Tek kurban Windows Live değil!

The Verge'de yayınlanan habere göre Microsoft, Windows Live ile birlikte, yıllardır kullandığı Zune markasını da tarihe gömmeye hazırlanıyor. Windows 8 ile birlikte Zune markası tarih olacak, tüm müzik ve video dağıtım kanallarını "Xbox Live for Windows" markası altında toplanacak. The Verge, Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi'nde bütün Windows Live ve Zune isimlerinin kaldırılmayabileceğini fakat final sürümünde bu markaların tamamen kaldırılacağını iddia ediyor.

Microsoft'un kafa karıştırıcı ve gereksiz uzun isimler yerine, servislerinde amacına uygun isimler kullanması isabetli bir karar olmuş gibi görünüyor. Tabi sonkararı, her zaman olduğu gibi, yine Windows kullanıcıları verecek...

Okuyucu Yorumları