20 yıl sonra ortaya çıkan gizli menüler!

20 yıllık efsane oyunda gizlenen özel menüler, aradan geçen yıllardan sonra ilk kez ortaya çıktı!

Efsanenin 20 yıllık sırrı!

90'lı yıllara damgasını vuran efsanevi oyun Mortal Kombat'ın bazı gizli oyun özellikleri, 20 yıllık bir aradan sonra ortaya çıktı. Bazı tuş kombinasyonları sayesinde keşfedilen bu yeni menü özelliklerinin bunca yıldır Mortal Kombat 1, 2 ve 3 sürümlerinde gizlenmiş halde olduğu anlaşıldı.

Bu kült Atari oyununun yeni keşfedilen menülerinin oyunun yaratıcısı Ed J. Boon tarafından kişisel olarak programlandığı ve kendi baş harflerine atıfta bulunacak biçimde "EJB Menu" şeklide görüntülendiği fark ediliyor.

Bu gizli menü kapsamında yer alan Mortal Kombat 1 ve Mortal Kombat 2 menüleri oyundaki çeşitli karakterlerin sonlarını izleme olanağı sunuyor. Ayrıca doğrudan skor tabelasına ulaşmak ve oyunda bazı onarımlar ve hata tespit testleri yapmak mümkün olabiliyor. Bu menülerde ayrıca kazanılan puanların kaydını tutmaya yarayan "coin bookkeeping" adlı bir özellik de var. Gizli özellikler arasında yer alan "Hello" seçeneğinin ise Ed Boon'un bir tür selam çakmak istediği kişilerin bir listesini içerdiği tahmin ediliyor.

Ed Boon'un gizli Mortal Kombat 3 menüsü ise diğerlerine göre daha işlevsel. Gizli karakterlerin hızlıca kilidini açma özelliği sunan bu menü ayrıca, oyuncuların normalde Master zorluk seviyesinde oyunu yendiklerinde açabildikleri bütün "fatality1 özelliklerini izlemelerini sağlıyor. "Penacho/Miller Game" adı verilen bir seçenek ise bir hayli zorlu olan Galaga klonunu ateşlemeye olanak tanıyor.

Bu gizli menülerin efsanevi oyunun diğer sürümlerinde ya da oyun konsolu sürümlerinde mevcut olup olmadığı ise henüz kesin değil.

Okuyucu Yorumları