20.000 Dolarlık cep: Nokia 8800 Sapphire

Cep telefonunda lüksü sevenler için yeni bir seçenek daha: Servet değerinde Nokia 8800 hazır...

Lüks merakının sonu yok

Büyük ilgi gören Dudak uçuklatan cep telefonları makalemizde, her biri özel olarak tasarlanmış yüksek fiyatlı cepleri sıralamıştık. Ancak lüks tutkusu sadece birkaç modelle üstesinden gelinebilecek bir tutku değil. Şimdi de farklı bir Nokia 8800 ile karşı karşıyayız.

Strange imzalı Nokia 8800 Sapphire Arte'nin fiyatı 1400 Euro. Eğer bu da yeterli gelmez diyorsanız İsviçreli kuyumcu Knalihs Athem'in modeline göz atabilirsiniz. Knalihs kızaklı telefonu 1000 adet elmas donattı. Toplam ağırlık 6,75 karat.

Bu özel parçaya göz koyanların sadece çabuk davranması yetmiyor, çünkü gerekli ufak servete de sahip olmalılar. Lüks cep telefonu 20 adet ile sınırlı ve fiyatı 20.000 Dolar. Telefon istek üzerine şanslı sahibinin adı veya kişisel bir yazı ile süslenebiliyor.

Parlayan teknik
Elbette parlayan taşların altında saklı olan teknikte hiçbir değişiklik yok. Tuş takımı kaydırılabilir bir ekran ile kapatılmış durumda. 2 inçlik ekran QVGA çözünürlüğü sunuyor ve özel katmanı sayesinde parmak izlerine karşı korumalı. Kamera 3,2 Megapiksel çözünürlüğünde resimler çekebiliyor.

Lüks bir telefona yakışır şekilde UMTS veri turbosu da sunuluyor. Ufak bir pürüz: Dahili 1 GB bellek yeterli miktarda olsa da istek üzerine genişletilemiyor.

Okuyucu Yorumları