Casper VIA G3 İnceleme

Casper VIA G3 özellikleri neler, fiyatı ne kadar, satın alınır mı? İşte Casper VIA G3 incelemesi.

Casper VIA G3 İnceleme
CHIP Online Notu 78

Casper'ın geçtiğimiz sene çıkarttığı akıllı telefonu VIA G3, uygun fiyatlı telefon kategorisi için hala uygun telefon modellerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. VIA G3, o dönem şirketin üzerinde önemli durduğu bir akıllı telefon olurken, sahip olduğu yapay zeka teknolojisi ile de dikkat çekiyordu. Peki, Casper VIA G3, başka hangi özellikleriyle öne çıkıyor?

Casper VIA G3'ün ekranı 6.22 inç büyüklüğünde. Yüzde 80.8'lik ekran – gövde oranına sahip olan ve bu sayede kullanıcılara geniş bir ekran deneyimi sunan Casper VIA G3, özellikle oyun ve film gibi multimedya deneyimleri için geliştirilmiş bir model. Telefonun ekranı 450 nit parlaklığında olması ve IPS paneli bulundurması sebebiyle hem renk doygunluğu hem parlaklık konusunda oldukça başarılı. Ancak ekran çözünürlüğü sınıfına uygun olarak 720x1520 piksel şeklinde tercih edilmiş.

Casper VIA G3, Helio P22 işlemciden güç sağlıyor ve telefon bu işlemcisiyle 2.0GHz frekansında çalışıyor. 8 çekirdekli bu işlemci ile beraber standart kullanımları hedefleyen telefon, Android 8.1 Oreo işletim sistemi yüklü olarak geliyor. Elbette artık bu işletim sisteminin geride kaldığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Casper VIA G3'te 3 GB RAM mevcut, ayrıca 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. İsterseniz bu kapasiteyi microSD kart ile beraber 256 GB daha genişletebiliyorsunuz.

Telefonun batarya kapasitesi 3260 mah olurken, bu batarya günlük kullanımlar için gayet yeterli oluyor.

Telefonun ön ve arka kameraları ise 13 MP ve 8 MP şeklinde. Yapay zeka teknolojisinden faydalanılan kameralarda portre ve ışık modları ile gelişmiş bir kamera kullanımı sunuluyor. Kameraların sahip olduğu derinlik, fotoğrafçılık reflektörü ve sahne ışığı efektini kullanarak çekilen fotoğrafların kalitesini arttırabiliyorsunuz.

Deniz yeşili ve gece mavisi renk seçenekleriyle bulunabilen Casper VIA G3, bağlantı konusunda da yeterli desteği sağlayan bir telefon. Bluetooth 4.2, 802.11n Wi-Fi, microUSB, microSD, 3.5 mm kulaklık girişi gibi önemli bağlantılara yer verilen telefonda ayrıca FM radyo desteği de yer alıyor.

Özetle

Casper VIA G3, şu an piyasada 1999 TL fiyatla bulunabiliyor. Bütçesi 2000 TL'ye kadar olan kullanıcılar tarafından değerlendirilebilecek olan Casper VIA G3, çentikli tasarımıyla günümüz modasına uygun yapıda olmasıyla tasarım açısından da tercih edilebilir.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Casper VIA G3
Ürün Markası Casper
CHIP Online Notu
78
İşletim SistemiAndroid 8.1
İşlemciMediaTek Helio P22
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.0 - 1.5 GHz
Ekran TeknolojisiIPS Incell
Ekran Boyutu6.22 inç
Ekran Çözünürlüğü720 x 1520 px
Bellek (RAM)3 GB
Dahili Depolama32 GB
Arttırılabilir Depolama256 GB
Ön Kamera8 MP
Arka Kamera13 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi3260 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 156 x 8.0 mm
Ağırlık159 gr.
Okuyucu Yorumları